Srbija razmatra tender za Luku Bar

 

 

 

Srbija “razmatra mogućnost” da učestvuje na najavljenom tenderu za privatizaciju Luke Bar, kaže potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić.

 

 

On je rekao da je “Srbija do sada investirala 200 miliona evra u Crnu Goru” i dodao da dve zemlje “ni do sada nisu imale problema u ekonomskoj saradnji”.

 

Srpski ministar ekonomije je kazao da je Crna Gora “jedan od najvažnijih partnera Srbije u budućnosti”. Dinkić je istakao da u prilog tome govori i podatak da se robna razmena izmedju dve države svake godine povećavala, ali da je, zbog ekonomske krize, ove godine ona neznatno smanjena.

 

On je, inače, sa ministrom ekonomije Crne Gore Brankom Vujovićem potpisao sporazume o ekonomskoj saradnji i uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija.

 

Dinkić i Vujović su nakon potpisivanja ocenili da će sporazumi omogućiti “značajno povećanje ionako visokog nivoa robne razmene” dve zemlje i podstaći investitore na nova ulaganja.

 

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić nedavno je izjavio sa je u interesu Srbije da učestvuje na tenderu za preuzimanje Luke Bar, zbog izlaska naše privrede na Jadransko more.

 

Crnogorski ministar ekonomije Branko Vujović je precizirao da nakon potpisivanja ekonomskih sporazuma sledi formiranje koordinacionih odbora koji će uključiti privrednike dve zemlje i “povećati saradnju na značajno veći nivo”.

 

Vujović je naveo da robna razmena Crne Gore sa Srbijom vredi između 800 i 900 miliona evra godišnje, a da su investicije vredne 40 do 50 miliona.

 

“Ekonomska saradnja će značiti poboljšanje i ukupne saradnje Crne Gore i Srbije, za to postoje sve pretpostavke i na nama je da tu šansu iskoristimo”, zaključio je Vujović.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s