Tajna Nikole Tesle otišla u grob: Suncem pokretao auta!

 

Sunce zrači elektro-magnetske zrake koje u obliku neutrona dolaze na zemlju. Ovo zračenje je u nauci poznato kao kosmička energija.

Nikola Tesla je dugo istraživao i tvrdio da se ona može pretvoriti u električnu. U američkom gradu Colorado Springs je Nikola Tesla izgradio toranj u kome je ugradio pretvarač ili konvektor kosmičke energije u električnu.

Na vrhu tornja se nalazila metalna kugla koja je proizvodila munje duge i do nekoliko kilometara. 1901 godine je korištenje kosmičke energije prijavio patentnom zavodu u New Yorku kao patent pod brojem 685 957.

Klaus Jebens, izumitelj iz Hamburga je predsjednik njemačkog društva za slobodnu energiju. Pripremajući materijal za knjigu istraživao je arhivu svoga oca Johanesa Jebensa, koji je bio također izumitelj i predsjednik „Njemačke izumiteljske i patentne kuće“ u Hamburgu. Tu je pronašao jedan tajni fascikl u kome je njegov otac opisao svoj put u Ameriku 1930 godine. Tako je otkrivena tajna čuvana 71 godinu.

Susret s Teslom

„Moj otac je 1930 godine pozvan od Thomasa Edisona da dođe u New York. Edison je bio počasni član ‘Njemačke izumiteljske i patentne kuće’ u Hamburgu  i moj otac mu je htio lično uručiti počasnu povelju. Putovao je brodom ‘New York’,“ objašnjava Klaus Jebens. Na brodu je upoznao čovjeka pod imenom Petar Savo koji mu je rekao da bi u New Yorku trebao svakao da posjeti njegovog strica Nikolu Teslu.

„Kada je moj otac završio posjetu Edisonu, Tesla ga je pozvao u svoju hotelsku sobu u New Yorku. Tu su proveli cijeli dan razgovarajući o patentima. Poslije završenog razgovora Tesla je pitao moga oca da li ima još jedan dan vremena jer je želio da mu nešto pokaže i demonstrira, ali o tome ne smije dalje govoriti. Moj otac je pristao i obećao da o tome neće nikome pričati,“ nastavlja Klaus Jebens.

Auto na kosmičku energiju

Sljedeći dan su otišli vozom iz New Yorka za Buffalo. U predgrađu Buffaloa u jednoj garaži stajao je luksuzni auto tada poznate marke „Pierce Arrow“. Tesla je iz kofera izvadio kutiju veličine 70 x 15 x 20 cm i rekao mehaničaru da je montira na instrumental tablu automobila i spoji sa dva kabla koja su se tu nalazila.

„U međuvremenu je Tesla mom ocu pokazao cijeli automobil iz kojeg je bio izvađen benzinski motor i ugrađen 80 KS elektromotor firme ‚Westinghaus’ priča Klaus Jebens. Auto je imao dugu antenu.  Poslije pola sata mehaničar je završio ugradnju kutije. Tesla je gurnuo dva štapića u kutiju i motor je počeo da radi bez ikakvog dodatnog izvora energije.“

Tesla je rekao mehaničaru da ih odveze do Nijagarinih vodopada gdje je htio da pokaže njegov izum, prvu hidrocentralu na svijetu. Ušli su u auto i vozili su se potpuno bešumno od Buffaloa do Nijagarnih vodopada, oko 45 km.

„Moj otac je vidio na brzinomjeru da na mjestima gdje je cesta bila ravna auto postizao brzinu do 130 km/h. U toku vožnje Tesla je rekao mome ocu ‘Ovaj konvertor ima toliko puno energije da može da snadbije strujom još jednu stambenu zgradu!’ Poslije su se istim putem vratili u Buffalo, a Tesla je, prije nego što je otputovao u Njujork,  kutiju izvadio iz automobila i stavio u svoj kofer,“ nastavlja Klaus Jebens. „Njemu je pošlo za rukom da napravi konvertor i kosmičku energiju pretvori u električnu energiju.“

Tesla i CIA

U ljeto 1931 godine, na njegov rođendan Tesla je svog nećaka Petra Savu provozao oko grada New Yorka. Novine su pisale da se Tesla vozi u nekom misterioznom automobilu koji nema auspuha. Tajnu oko konstrukcije konvertora Teslao je odnio u grob. „Saznali smo da su nakon Tesline smrti prvi u njegovu sobu ušli agenti CIA-e i odnijeli sve dokumente i patente koje su tu našli,“ završava svoju priču Klaus Jebens.

Industrijalac i bankar J.P. Morgan koji je neko vrijeme finansirao Teslina istraživanja, kada je saznao da on radi na tome da svijetu omogući besplatno korištenje energije, prekinuo je saradnju rekavši: „Gospodine Tesla kako mislite da mogu da instaliram strujna mjerila!?“

  1. #1 by petre on 21. listopada 2012. - 18:27

    Mislim da je moguce! Inzenjer elektronike PN iz Skoplja diplomirao u Nisu.
    A o tome mozda vise zna prof. Maricic A.
    pozz

  2. #2 by miodrag stanojevic dachau on 3. veljače 2013. - 09:04

    kad bi prihvatili koliko malo znamo,lakse bi dosli do novih tehnologija.

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s