Fond rada odobrio isplatu za 214 potražilaca

 

Novoosnovani Fond rada Crne Gore odobrio je isplatu po 1.926 evra za 214 radnika kojima je zbog stečaja njihovih firmi prestao radni odnos u periodu do 23. avgusta 2008. godine, a kojima poslodavac nije isplatio ta potraživanja.

Od 272 zahteva, Upravni odbor Fonda rada, kako je danas saopšteno, odbio je 11 zahteva, a 47 vratio na dopunu.

Fond rada u Crnoj Gori osnovan je početkom januara ove godine u cilju ostvarivanja materijalnih prava iz radnog odnosa u preduzećima u kojima je pokrenut stečajni postupak, ako to poslodavac nije u mogućnosti.

Pravo na isplatu takvih potraživanja važi i za one zaposlene koji usled stečaja ostanu bez posla od januara ove do januara 2011. godine.

 1. #1 by boka on 8. lipnja 2011. - 12:48

  kada ce biti isplate otpremnina za radnike Montera iz Pljevalja?

  • #2 by Angus Young on 17. lipnja 2011. - 11:08

   Obezbijeđena isplata za radnike 14 preduzeća

   Pljevlja, 26.decembra- Isplata otpremnina radnicima za čijim je radnim angažovanjem prestala potreba u periodu od 2000. do kraja prošle godine, počela je danas i preko filijale Prva banke Crne Gore u Pljevljima. Do sada je uspješno sprovedena akcija isplata otpremnina u Nikšiću, Bijelom Polju, Rožaju, Beranama i Kolašinu.

   U Pljevljima će otpremnine po 1.900 eura dobiti 781 radnik iz 14 preduzeća, a prvo bivši radnici Šumarskog preduzeća (159) danas i u ponedjeljak. Radnicima ostalih preduzeća otpremnine će biti isplaćene prema spisku koji se nalazi u prostorijama Prve banke. To su radnici korporacije „Jakić” (140), „Prevoza” (81), „Građevinara” (91), „Montera” (33), „Optela” (90), „Napretka” (29), Hotela „Tara” (47), „Feniksa” (10), Hotela „Pljevlja” (57), „Šuplje stijene” (6), „Proljeća komerc” (15), „Eko Vrulja” (7) i „Sloge (17).

   Crnogorska vlada i SSCG u julu su potpisali memorandum kojim je predviđena isplata 16,5 miliona eura za otpremnine radnicima u Crnoj Gori za čijim je radom prestala potreba u periodu od jula 2000. do decembra prošle godine.

   „Danas je počela isplata otpremnina bivšim radnicima preduzeća koji su proglašeni tehnološkim viškom, a bili prijavljeni sindikatu prije potpisanog memoranduma.

   Isplata je počela u 12 sati u Prvoj banci Crne Gore i trajaće do 21.januara 2009.godine. Spiskovi i redosljed isplate radnika po preduzećima istaknuti su na oglasnoj tabli Prve banke Crne Gore. Za podizanje otpremnina radnicima je neophodna lična karta ili njena fotokopija, a za druga lica punomoćje od suda koje se konkretno odnosi na otpremninu i fotokopija lične karte. Članovi organizacionih odbora koji su pravili i ovjeravali spiskove moraju biti na dan isplate u prostorijama banke da provjere eventualne greške u imenu ili broju lične karte i da ih otklone. Opštinsko sindikalno povjereništvo će se potruditi i da naknadno prijavljeni radnici budu isplaćeni”, rekao je predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva Jovan Joksimović.

 2. #3 by lukijano17luka on 17. lipnja 2011. - 08:28

  kada će se nastaviti isplata radnicima MGPL-a Cetinje

  • #4 by Angus Young on 17. lipnja 2011. - 11:06

   POMOĆ STEČAJCIMA NA CETINjU
   Izvor: Pobjeda | 28.04.2010 6:12

   ” Bivši radnici „Košute” Cetinje, kao i radnici MGPL, koji do sada nijesu ostvarili pravo na 24 lična dohotka, mogu preko Fonda rada da ostvare to pravo. Slično je i sa nekoliko drugih cetinjskih preduzeća među kojima su bivši zaposleni u Sanitasu, Trgoprometu. To je zaključak sa jučerašnjeg sastanka direktora Fonda rada Duška Perovića i predsjednika SSS Crne Gore Zorana Masoničića sa gradonačelnikom prijestonice Milovanom Jankovićem i predsjednikom OSP Cetinje Čedom Bracanovićem. Prema riječima Perovića, svi zahtjevi će biti tretirani pojedinačno, a isplata će zavisiti od priliva sredstava u kasu Fonda rada. – Svi bivši radnici koji imaju pravo na isplatu 24 zarade, mogu obrazac zahtjeva podići u našoj kancelariji – kazao je Bracanović. Podršku je obećao i gradonačelnik Janković.”

 3. #5 by RADA on 7. rujna 2011. - 21:16

  KADA CE SE ISPLATITI OSTALIM RADNICIMA NAPRETKA.

 4. #6 by Marina on 2. veljače 2012. - 11:10

  Kada ce biti isplata radnicima konfekcije iz Pljevalja?

 5. #7 by boka on 5. ožujka 2012. - 16:05

  Po kojim kriterijumima vi odredjujete ko ce biti isplacen a ko nece? Ja sam radio u Monteru iz Pljevalja,otisao je pod stecaj i ostao sam bez posla,e sad, neki su dobili te naknade,a neki nisu,tj. ja nisam dobio a trebao sam,jer sam uredno predao zahtjev sa ostalim bivsim radnicima! Odgovorite mi konkretno kad tome mogu da se nadam i nemojte vise da zavlacite narod sa ovim datumima od prije nekoliko godina,nego konkretan odgovor,da se zna kad ce to biti!

 6. #8 by Sanja on 16. kolovoza 2012. - 12:12

  Ne znam da li je predvidjeno i da li je dokumentacija kompletirana ali me interesuje da li je zaboravljeno 500 do 800 radnika radne organizacije Trgopromet Cetinje.Medju tim radnicima postoje ljudi koji nikad nisu nista dobili ni od firme ni od drustva?

 7. #9 by ivana on 18. rujna 2012. - 16:54

  Da li je bila isplata za radnike Ateks Montenegro

 8. #10 by Ljilja on 9. studenoga 2016. - 08:49

  Mrtva trka od kada je sve trebalo da se isplati. Niko nezna kako su radnici Trgoprometa dobili na sudu a nikada im nije isplaćen taj iznos.

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s