Plaćeni ubica Luke Bojovića i dalje na slobodi

Glavni egzekutor klana Luke Bojevića, angažovanog na izvršenju atentata na dvojicu visokih funkcionera MUP Srbije po nalogu Milorada Ulemeka Legije i Darka Šarića, je Siniša Petrić (35), zvani Zenica. On je svojevremeno, kao pripadnik grupe najmonstuoznijeg ubice u Srbiji Marinka Magde, bio osuđen na smrtnu kaznu. Petrića su iz zatvora na volšeban način „oslobodili“ pripadnici JSO.

Petrić, koji slovi za „zver među plaćenim ubicama u regionu“ trenutno je na poternici Interpola, i za njim intezivno traga srpska policija zbog sumnji da je poslednjih godina izvršio nekoliko profesionalnih likvidacija.

Petrićeva zatvorska karijera, ukazuje na direktnu vezu sa Jedinicom za specijalne operacije, kojom je rukovodio Milorad Ulemek Legija, a koja je bila logistička podrška zemunskom klanu u švercu heroina i likvidacijama. Pripadnici ove Jedinice, upravo po nalogu Legije su u vreme NATO bombardovanja 1999. godine na volšeban način izveli Petrića iz zatvora Istok na Kosovu, gde je služio kaznu zbog trostrukog ubistva.

– Petrić je, kao pripadnik Eksadrona smrti bivšeg legionara Marinka Magde bio osuđen na smrtnu kaznu zbog surove likvidacije tročlane porodice Petrić: bivšeg policajca Milana, njegove supruge Stane i desetogodišnjeg sina Daneta u januaru 1994. godine. Iste noći, krvavi pohod grupe nastavljen je ubistvom Josipa i Verice Agatić. Zbog trostrukog ubistva, Petrić je bio osuđen na smrtnu kaznu, ali mu je ona zbog toga što je bio maloletan u momentu izvršenja, preinačena na 15 godina. Petrić je na odsluženje kazne poslat u zatvor Istok na Kosovu, gde je bio sve do 1999. godine. U vreme NATO bombordovanja, po Petrića su u zatvor došli pripadnici JSO i izveli ga na slobodu. Od tada je pod njihovom zaštitom, i po njohovom nalogu angažovan je za brojna ubistva u zemlji i regionu – kaže za „Blic“ izvor upoznat sa Petrićevim zatvorskim danima.

Petrić je pre priključivanju grupi bivšeg pripadnika francuske Legije stranaca, Marinka Magde, bio u „Tigrovima“, Željka Ražnatovića Arkana.
Kriminalna karijera Petrića, na kratko se prekida 2003. godine.

– Srpsko pravosuđe je za Petrićem 2000. godine raspisalo poternicu, po kojoj je 2003, godine, dva meseca posle ubistva premijera Zorana Đinđića uhapšen u Frankfurtu u Nemačkoj. Posle ekstradicije u Srbiju, Petrić je stavljen u sremskomitrovački zatvor, iz kojeg se ponovo našao na slobodi. Dodeljen mu je slobodan vikend i nikad se nije vratio – kaže naš izvor.

Od tada Petrić je ponovo na vezi sa bivšim saborcima iz zemunskog klana i Lukom Bojovićem, koji je u ime Legije i po njegovom odobrenju zauzeo lidersku poziciju. Ova pozicija omogućena mu je i uspostavljanjem veze sa Darkom Šariće, koji se poslednjih godina nametnuo kao šef celokupnog podzemlja u Srbiji i regionu.

– Od maja 2004. godine, kada se Legija predao policiji, izvršeno je nekoliko likvidacija, koja se dovode u vezu sa nekadašnjim komandantom JSO. Te godine pokušani su atentati na Zorana Nedovića Šoka, i Andriju Draškovića, 2006. je ubijen svedok saradnik Zoran Vukojević, 2008. Ilija Novović i Goran Marić, ali je izvršeno i nekoliko likvidacija u Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, a koja se vezuju sa odbegle zemunce i Bojovića – kaže izvor .

Poslednja pucnjava koja se vezuje za ovu grupu je ranjavanje Sretka Kalinića koga je 9. juna sa dva hica ranio Miloš Simović, sa kojim se krio poslednjih sedam godina.

Laptop otkriva kontakte
Laptop, koji je imao Miloš Simović u momentu hapšenja, trenutno je najvažnija tačka istrage na utvrđivanju s kim su u kontaktu bili odbegli pripadnici zemunskog klana. Za sada je utvrđeno da su „zemunci“ u Sloveniji bili u stalnoj vezi sa Slobodanom Resimićem, svojevremeno svedokom protiv grupe Željka Maksimovića optužene za ubistvo generala Boška Buhe. Resimić, koji slovi za Šarićevog čoveka po pitanju finansija je i veza „zemunaca“ sa pljevaljskim narko-bosom.
  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s