Nema ponuda za kupovinu 30 odsto akcija Montenegroerlajnsa

Nijedna kompanija nije dostavila ponudu za kupovinu 30 odsto akcija crnogorskog avioprevoznika Montenegroerlajns (Airlines), saopštila je danas Tenderska komisije.

Tendersku dokumentaciju otkupile su četiri kompanije, izraelski El Al i Arkia Israeli erlajns, Etihad ervejz (airways) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Inuendo limitid (Innuendo Limited) sa Kipra, ali nijedna od njih nije dostavila ponudu u do danas predviđenom roku.

Savet Vlade Crne Gore za privatizaciju objavio je krajem septembra tender za prodaju 30 odsto akcija državne aviokompanije, sa pravom kupca da nakon dve godine kupi dodatne akcije ukoliko ispuni investicione i druge obaveze.

Montenegroerlajnz je u vlasništvu države Crne Gore. Nominalna vrednost kompanije je 25,7 miliona evra, a vrednost pojedinačne akcije 8,85 evra.

Prema podacima sa zvaničnog sajta – http://www.montenegroairlines.com – kompanija poseduje pet aviona tipa “foker 100” i tri aviona “embrajer 195”. Iz Podgorice i Tivta leti do 15 odredišta u regionu i Evropi.

 

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR: