Uhapšeni saradnici Darka Šarića

Policija je danas uhapsila troje osumnjičenih da su u septembru 2009. organizovali primopredaju i transport dela ukupne pošiljke od preko dve tone kokaina, zaplenjenog od grupe odbeglog Darka Šarića na jahti “Maui” u Urugvaju.

Uhapšeni su Boban Stojiljković i Aleksandra Mišić iz Vranja i Marko Dabović iz Beograda, naveo je tužilac u saopštenju, podsećajući da se povodom zaplene 2.174 kilograma kokaina u Urugvaju već vode krivični postupci u Srbiji, Italiji, Sloveniji, Brazilu i Urugvaju.

Uhapšena trojka se sumnjiči da je u septembru 2009. godine organizovala primopredaju i transport 990 kilograma kokaina, koji je polovinom oktobra iste godine, kao deo ukupne količine od 2.174 kilograma, zaplenjen na jahti “Maui”.

Radi organizovanja ilegalnog prometa kokaina, Stojiljković i Dabović su preko Atine i Rima otputovali u septembru u Brazil, naveo je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević u saopštenju.

Dabović je tom prilikom koristio britansku putnu ispravu na ime Peter Arnold, na kojoj se nalazila njegova fotografija, dok je Stojiljković koristio putnu ispravu Slovačke Republike na svoje ime, s obzirom da je i njihov državljanin.

Stojiljković je u Slovačkoj posedovao stan koji su kao svoje prebivalište prijavili Darko Šarić i Bojan Stanojković.

U toku su pretresi više stanova i poslovnih objekata u Beogradu i Vranju koje su koristile ove osobe.

Nakon završenog pretresa, oni će biti saslušani u svojstvu osumnjičenih, a potom u roku od 48 časova privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, naveo je tužilac u saopštenju.

Ova akcija, istakao je on, izvršena je u saradnji Tužilaštva za organizovani kriminal i Beozbednosno-informativna agencija, tako da su priveli kraju još jedan pretkrivični postupak pokrenut povodom krijumčarenja narkotika iz Latinske Amerike u Evropu.

Prva hapšenja izvršena su 15. oktobra 2009, a u toku je i više krivičnih postupaka protiv pripadnika Šarićeve grupe.

Darko Šarić je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

  1. #1 by Uros Susa on 25. svibnja 2020. - 03:22

    Naravno za kraj ja kao potencijano uhapseni saradnik pete alijanse,sa cinom Legije i grudima punih ordenja pojavicu se na sudjenje i pred svima cu da stavim crne naocare i da kazem oprosti im Boze ne znaju de biju

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s