Narkodileri pali u cik zore

Uhapšeni su Mirko R. Knežević (31), Maid B. Rebronja, zvani Majo (25), Ljubiša M. Radević (36), Nenad Đ. Radović, (29) zvani Tvins, Bojan B. Srdanović (28), zvani Boske, Veljko G. Jovanović (20), zvani Tujo, Ivan Z. Joksimović (21), zvani Jokso, Ivan B. Bečić (19), Radivoje D. Radojičić (30), Mladen D. Ulićević (28), zvani Krap, i Filip R. Nikić (24).
Kao pripadnici grupe označeni su i Vido S. Brajović (27), Boško Z. Dedić (31), Aleksandar M. Pejović (30), Maksim M. Radević (34), Mile R. Jovanović (24), Dejan M. Koska (20), Davor M. Koska (21) i Simo N. Vukosavljević (36), koji se nalaze u ZIKS-u. Policija intenzivno traga za Blagojem Konićem, koji se sumnjiči da je pripadnik ove grupe

Inspektori podgoričke policije uhapsili su juče ujutro 11 lica, za koja se osnovano sumnja da su uličnom preprodajom heroina mjesečno zarađivala do 125.000 eura. Uhapšeni su, kako saznajemo, Mirko R. Knežević (31), Maid B. Rebronja, zvani Majo (25), Ljubiša M. Radević (36), Nenad Đ. Radović, (29) zvani Tvins, Bojan B. Srdanović (28), zvani Boske, Veljko G. Jovanović (20), zvani Tujo, Ivan Z. Joksimović (21), zvani Jokso, Ivan B. Bečić (19), Radivoje D. Radojičić (30), Mladen D. Ulićević (28), zvani Krap i Filip R. Nikić (24). Krivičnom prijavom obuhvaćeno je još osam lica, koja se već nalaze u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, a koja su označena kao pripadnici grupe – Vido S. Brajović (27), Boško Z. Dedić (31), Aleksandar M. Pejović (30), Maksim M. Radević (34), Mile R. Jovanović (24), Dejan M. Koska (20), Davor M. Koska (21) i Simo N. Vukosavljević (36). Iz Uprave policije saopšteno je i da se intenzivno traga za Blagojem Konićem, koji se sumnjiči da je pripadnik ove grupe.
Uhapšeni u krevetu
– Hapšenja su počela u petak, oko šest sati, kada su inspektori u civilu i uniformi, sa psima tragačima, upali u kuće i stanove osumnjičenih, u blizini Autobuske stanice i biznis centra “Gintaš”. Akcija je sprovedena i u drugim djelovima grada, a rezultirala je hapšenjem 11 osumnjičenih. U momentu kada su inspektori Odsjeka za suzbijanje droge i krijumčarenja ušli u kuće i stanove osumnjičenih, većina njih je spavala i odmah su im stavljene lisice – saznali smo u policiji.
Prema riječima očevidaca, samo iz jedne zgrade na Bulevaru Save Kovačevića izvedeno je šest mladića sa lisicama na rukama.

Mjesečno zarađivali 125.000 

Iz Uprave policije saopšteno je da su službenici podgoričke policije – Ekspoziture za borbu protiv droge i krijumčarenja, u ranim jutarnjim časovima, u saradnji sa višim državnim tužiocem u Podgorici, realizovali višemjesečnu policijsku akciju pod kodnim imenom „Lokal”. Kako se navodi, u akciji je do sada prikupljen obiman dokazni materijal za podnošenje krivične prijave protiv 20 lica, zbog osnovane sumnje da su se, uglavnom na području Podgorice, bavila prodajom opojne droge heroin.
Od 20 osumnjičenih lica u petak ujutro lišeno je slobode 11, dok se osam nalaze u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Podgorici i jedno lice koje je u bjekstvu. Sumnja se da su osumnjičeni, kao kriminalna grupa, prodajom heroina zarađivali i do 125.000 eura mjesečno.

Drogu prodavali i u zatvoru 


Višemjesečne policijske mjere i radnje ukazuju na osnovanu sumnju da su aktivnosti ove kriminalne grupe u dužem periodu bile usmjerene uglavnom na tzv. uličnu prodaju heroina.
– Ova kriminalna grupa je na području Podgorice mjesečno prodavala od od tri do pet kilograma droge, čija je tržišna vrijednost 25 eura po gramu, pa su, kako se procjenjuje, zarađivali od 75.000 do 125.000 eura. Službenici podgoričke policije su radi otkrivanja nelegalnih aktivnosti vezanih za prodaju heroina, koje je ova kriminalna grupa preduzimala, tokom višemjesečnih aktivnosti, lišavali slobode određene članove grupe i zaplenom droge obezbjeđivali materijalne dokaze radi uspješnijeg vođenja krivičnog postupka protiv njih. Osim ulične prodaje heroina, a što im je bio i prioritet radi sticanja enormno velikih novčanih sredstava, koja su zarađivali prodajom opojnih droga, jedan dio članova kriminalne grupe se, kako se osnovano sumnja, bavio i krijumčarenjem, odnosno dostavljenjem heroina drugim članovima grupe u ZIKS-u Spuž, radi daljeg distribuiranja drugim osuđenim i licima u istražnim jedinicama u ovoj kazneno-popravnoj ustanovi – saopšteno je iz Uprave policije.
Akcija počela
u februaru
Službenici ZIKS-a u februaru ove godine osujetili su pokušaj unošenja u ZIKS ukupno 18 zamotuljaka heroina. Sumnja se da su nakon nabavke većih količina heroina, određena lica iz ove grupe bila zadužena za privremeno iznajmljivanje većeg broja stanova, u kojima su heroin miješali sa drugim supstancama, a potom ga pakovali u količinama od po 50 i 100 grama.
– Sumnja se da su članovi ove organizacije heroin dostavljali drugim licima iz grupe koja su bila zadužena za tzv. uličnu prodaju, dok je dio heroina, u količinama od 50 i 100 grama i više, prodavan i dalje krijumčaren prema drugim destinacijama u Crnoj Gori, najčešće Herceg Novom, Budvi i Baru. Policija je u ranijem periodu osujetila i lišila slobode nekoliko lica koja su od ove kriminalne organizacije nabavljala heroin i koja su, kako se sumnja, imala namjeru da drogu prokrijumčare i stave u ulični promet na području primorskih gradova. U ovim aktivnostima je u prethodne dvije zaplene oduzeto oko 100 grama heroina – rečeno je iz Uprave policije.
Policijski službenici su od ove kriminalne organizacije u prethodnom periodu i u toku lišenja slobode oduzeli veću količinu heroina, blizu 3.000 eura, za koje se sumnja da su stečeni prodajom opojne droge, kao i oružje, municiju, više desetina mobilnih telefona i SIM kartica i više skupocjenih putničkih vozila.
Iz policije je saopšteno da se preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju i lišenju slobode drugih lica koja su povezana sa ovom kriminalnom grupom.
D.ŽIVKOVIĆ
M.V.RAKČEVIĆ

Pakovali polutke
U sklopu ove akcije, službenici Ekspoziture za borbu protiv droge i krijumčarenja Područne jedinice Podgorica su, 29. juna uhapsili braću Dejana i Davora Kosku, zbog sumnje da su se bavili uličnom prodajom heroina. Osumnjičena braća su, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu drogu prodavala većem broju lica – uživalaca sa područja Podgorice. Policija je kod dvojice uživalaca, koji su, kako se sumnja, heroin nabavljali od braće Koska, pronašla manju količinu materije za koju se sumnja da se radi o heroinu, pakovanom u tzv. polutke.
Policija je pretresom porodičnog stana osumnjičene braće, u naselju Zabjelo, pronašla i izuzela pribor za mjerenje, pakovanje i miješanje droge sa drugim supstancama, koji je takođe poslat na vještačenje.

  1. #1 by Koska Dejan on 4. prosinca 2020. - 17:50

    Braća Koska Dejan i Davor su već osuđeni za isto krivično delo koje im se trenutno stavlja na teret kog G.Sudije Dragoja Jovica,istom tom presudom oni su samo dva mjeseca ranije osuđeni pred krivičnim vijencem sudije Ane Vuković uzevši u obzir isto krivično delo,isti interval praćenja i interval bavljenja prodajom narkotika,kao i oduzeti predmeti telefoni,kartice,i sve ostalo iz postupka sudije Ane Vuković jednostavno su prebacili sve dokaze kod sudije Dragoja Jovica što je i zakonom zabranjeno da se za isto sudjenje i iste argumente,činjenice i dokaze ne može suditi dva puta za isto delo.Zato našom zalbomda se sudjenje vrati na ponovno odlučivanje specijalno tužilaštvo na čelu sa Milivojev Katnicem zatražilo je od višeg suda da se odluka ponovo preispita i da se braća Dejan i Davor oslobode svake dalje krivične odgovornosti jer Viši sud nije dao valjane razloge da braću Koska oglase krivim jer se već radi o presudjenoj stvari riječ(incidenta),i da su se pre hapšenja i podizanje optužnice braća nalazila u pritvoru gdje su izdržavali kaznu za isto delo od ruke gospodnje sudije Ane Vuković.Ja Dejan Koska i moj brat Davor tražimo od suda da na nas obustave svaku vrstu krivičnog gonjenja kao u slučaju Dedić Boška jer smo u istoj poziciji,dok još jedna bitna stvar postoji a to je Tužilac Lepa Medenica i sama rekla još na početku suđenja to da je znala da smo već osuđeni ko gospodnje sudije Ane Vuković onda ona nebi ni podizala tužbu protiv nas.Zato molimo sud i državu da nam bar jednom u životu daju toliko očekivanu šansu da nas proglasi nevinim jer nijedno drugo rešenje nećemo prihvatiti jer smo bukvalno za svo to vrijeme tamo provedeno psihički i fizički kao i umno popustili i više nismo na žalost veseli i srećni kao nekada jednostavno još uvjek stojimo na litici ponora i muke dok se god ovo sudjenje ne završi u našu korist a isto traje verovali ili ne evo jedanaesta godina našeg života,ne možemo posao dobiti zbog sudjenja jer smo obavezni svake nedelje tj.ponedeljkom ići na sudjenje što nijedan gazda neće dozvoliti i što je najvažnije nemozemo stvoriti vlastitu djeci ili porodicu koliko nas ovo sudjenje sputava u životu.Zelijo bih da novinari budu prisutni svakog sudjenja kako bi istina što pre izašla na vidjelo i dokazali da su braća Koska Dejan i Davor bili u pravu sve ove godine,čak bi pristao sa svojom dokumentacijom u kojoj čuvam svaki listić i pečat koji upućuje na našu nevinost rado bih uradijo intervju sa nekim od novinarima koji su zainteresovani za ovaj slučaj,jer ipak se radi o mladim momcima pred kojim sledi lepa budućnost koja ipak u jednom trenu može da se pretvori u pakao,zato pozivamo sve ljude dobre volje koji vape za pravdom kako bi nam pomogli da seiscupamo iz nečije nemarnosti ili pogrešnog utvrđenog činjeničnog stanja neke greške koja se slučajno podvukla kroz papire G.Tuzioca…..?!?!?!?!?!

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: