DPS: Milo i Sveto mire zavađene

 

 Lider DPS Milo Đukanović, ali i potpredsednik vladajuće partije Svetozar Marović, u poslednje vreme na pravoj su žeravici u pokušajima da saniraju stanje unutar te partije na severu države.

To posebno važi za situaciju u OO DPS Pljevlja, gde je na meti kolega, dojučerašnji gradonačelnik dr Filip Vuković, koji je posle poraza na lokalnim izborima “aterirao” u fotelju predsednika te partije u Pljevljima. Žestokog varničenja ima i u Beranama, između vrha stranke i čelnika lokalne uprave, koju takođe sačinjavaju kadrovi DPS.

Stanjem u DPS Pljevlja u ponedeljak uveče bavili su se i članovi Glavnog odbora te partije, čijem šefu Đukanoviću je pre nekoliko dana stiglo pismo koje je potpisalo nekoliko uglednih članova opštinskog odbora. Oni tvrde da je zbog Vukovića, odnosno zbog njegove “ratničke prošlosti”, leđa ovoj partiji okrenulo oko 40 odsto članova muslimansko-bošnjačke nacionalnosti.

– Oni su se priklonili SDP i Bošnjačkoj stranci – rečenica je iz pisma, uz konstataciju da je razlog to što je Vuković leta 1993. godine, kada su jedinice “četničkog vojvode” i kasnije poslanika SRS Milike Čeka Dačevića okupirale Pljevlja, bio uz njih.

DŽAKOVIĆEVA je naglasila da su Šarići u Pljevljima zaposlili oko 600 ljudi iz DPS, ali i iz SNP. Ona je rekla da je od Šarića tražila da naprave dom za stare, što su oni i hteli, “ali se onda sve ovo desilo”. – Ovoj grupi stalno neko smeta, a mali su da naprave bilo šta – kazala je dr Džaković, nedvosmisleno pokazujući da žestokih sukoba i te kako ima u vrhu partije u Pljevljima.

 Na barikadama sa Čekom, potvrdio je to i tadašnji načelnik Centra bezbednosti Pljevlja Vukota Šćekić, bio je i Filip Vuković. Osim toga, dobrom delu članova DPS Pljevlja smeta bliskost Vukovića sa braćom Šarić, za koje je javno kazao da su “dobri i korektni momci”, odnosno da “nikada ne bi kazao gde se krije Darko, čak i da to zna”.

U pismu su pobrojani i navodni gresi Vukovića u vezi sa otkupom zemljišta o trošku opštine, kako bi Šarići mogli da grade cementaru u Otilovićima.

Na sednici GO DPS, gde je pomenuta i uloga koordinatora DPS za Pljevlja, bivšeg ministra Milutina Simovića, nekadašnji poslanik ove partije dr Ljubica Beba Džaković istakla je da “probleme pravi mala grupa članova OO DPS koja je umislila da vredi”. Ona je istakla da Vuković nije bio sa Čekom na barikadama, što je i on javno negirao.

– Šarići kada smo mi sa njima kontaktirali bili biznismeni, a ne narko-bosovi, kako ih sada zovu – kazala je dr Džaković.

Slični su problemi i u Beranama, gde je odmah po izboru uglednog ortopeda dr Budimira Dabetića na mesto predsednika OO DPS došlo do “varničenja” između njega i predsednika opštine Vuke Golubovića. Njemu je Dabetić odmah stavio do znanja da se u opštini važnije odluke ne mogu donositi bez dogovora u partiji.

Goluboviću ovo baš nije bilo po volji, pa je posle igre “gluvih telefona” stvar stigla i do potpredsednika DPS Svetozara Marovića. On je u razgovoru sa njima pokušao da smiri strasti, pre svega do izbora, čije bi skoro održavanje išlo u prilog DPS, koju je u Beranama već napustio jedan broj članova.

Koliko je stvar postala ozbiljna, posebno posle nekih poteza lokalnih vlasti kojima se bavi i specijalni tužilac za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije, vidi se i po tome što se lično Đukanović umešao u sukob, pokušavajući da, makar privremeno, smiri strasti u DPS Berane.

PARLAMENTARNI izbori prema zakonu moraju biti organizovani do kraja februara naredne godine – rekao je portparol DPS Časlav Vešović, dodajući da će bilo kada od septembra do februara to biti redovni izbori.

Vešović je agenciji Mina kazao da su parlamentarni izbori u Crnoj Gori veoma važna tema.

– Da smo o tome razgovarali na sastanku Glavnog odbora, ne bismo to radili usput, već kroz posebnu tačku dnevnog reda – pojasnio je on.

Vešović je rekao da će donošenje odluke o terminu održavanja izbora biti zasnovano isključivo na zakonskoj obavezi da budu održani pre isteka mandata Skupštine i Vlade, a ne motivisano bilo kojom političkom procenom.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s