Uništeni fajlovi o Šarićevom skrivanju u Africi

Darko Šarić

Mediji u Južnoafričkoj republici potvrdili pisanje Telegrafa, ističu da je odbegli balkanski kralj droge prebačen u Pretoriju uz pomoć korumpiranih policajaca.

Odbegli pljevaljski narkobos Darko Šarić preseljen je u Pretoriju nakon skrivanja u hotelu u Bedfordvju, u Južnoafričkoj republici, a fajlovi o njegovom skrivanju su uništeni, objavio je južnoafrički dnevni list “Independent onlajn” (IOL).

Ovaj list praktično je potvrdio pisanje Telegrafa.rs, otkrivajući tajne lokacije na kojima se skrivao,kao i imena nekih zvaničnika protiv kojih se vodi istraga zbog sumnje da su korumpirani zaštitinici evropskih mafijaša, među kojima je i Šarić!

Ovo nije prvi put da mediji u Južnoafričkoj Republici prenose da se Šarić krije u toj državi, negirajući poslednje tvrdnje tamošnje policije, čiji su zvaničnici početkom februara tvrdili da postoji mogućnost da je lociran, ali od tada nije bilo pomaka u vezi sa eventualnim hapšenjem.

IOL o Šariću piše u opširnom tekstu u vezi sa korupcijom i zloupotrebom službenog položaja u policijskim službama JAR. Navodno, piše list, korumpirani policajci su u jednom periodu uništavali i fajlove koje su prikupljali obaveštajci o skrivanju Darka Šarića!

Tim vrhunskih istražitelja za specijalne zadatke, koji je u kontaktu sa Nacionalnim tužilaštvom i članovima jedinice Houks, ima zadatak da ispita “prljavštinu” u radu tužilaca i kontroverznog šefa kriminalističke obaveštajne službe Ričarda Mdlula.

Prema pisanju ovog lista, među osumnjičenima je, navodno, i policijski general-major Mark Hankel, koji je pod istragom da je povezan sa organizovanim kriminalom.

Hankel se dovodi u vezu sa češkim odmetnikom – milijarderom Radovanom Krejčirom, a najozloglašeniji od begunaca pod njegovom zaštitom je, piše list, crnogorski kralj droge Darko Šarić.

Darko Šarić je u bekstvu od počeka 2010. godine, a nedavno je u Beogradu ispočetka počelo suđenje kriminalnoj grupi čiji je šef.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s