Lekić objedinjuje crnogorsku opoziciju?

Miodrag-Lekic.jpg

Ključna ličnost za objedinjavanje crnogorske opozicije biće Miodrag Lekić, tvrdi lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić. Ugledni diplomata i profesor rimskog univerziteta prihvatio je da bude nosilac izborne liste i predsednički kandidat opozicije, kaže Mandić.

Bivši ministar inostranih poslova Crne Gore i jugoslovenski ambasador u Rimu Miodrag Lekić prihvatio je predlog crnogorske opozicije da bude koordinator njenog objedinjavanja u Demokratski front, rekao je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Lekić, kako tvrdi Mandić, želi da bude nosilac izborne liste i predsednički kandidat.

Mandić je Tanjugu preneo da je razgovarao s Lekićem o mogućnosti stvaranja širokog i jedinstvenog političkog saveza u Crnoj Gori, koji bi bio alternativa aktuelnom režimu, kao i da je bivši crnogorski i jugoslovenski diplomata prihvatio da koordinira formiranje opozicionog Demokratskog fronta.

Pokret za promjene podržao je inicijativu da Lekić bude predvodnik objedinjavanja crnogorske opozicije, ističe Mandić i nada se da će i najjača opoziciona stranka, Socijalistička narodna partija, podržati tu ideju.

Termin redovnih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Crnoj Gori je proleće naredne godine, ali je sve izvesnije da će se oni održati ove jeseni.

“Lekiću je ponuđeno da bude koordinator osnivanja Demokratskog fronta, što je on i prihvatio. Mi bismo želeli da on bude i nosilac naše izborne liste na narednim parlamentranim izborima, kao i kandidat na predsedničkim izborima”, istakao je Mandić.

Lider Nove srpske demokratije najavio je da Lekić, inače profesor na Univerzitetu u Rimu, 11. ili 12. jula iz Rima treba da dođe u Crnu Goru i da bi tada trebalo da počne aktivnosti na stvaranju širokog opozicionog saveza Demokratskog fronta, koji bi bio alternativa aktuelnom crnogorskom režimu.

“Lekić nema mrlje u političkoj biografiji i smatramo da je on najpodesnija ličnost koja će objediniti crnogorsku opoziciju” , istakao je Mandić.

Kao predsednički kandidat opozicije Lekić je pominjan 2003. i 2008. godine, ali je od kandidature odustao nakon što iza inicijative nisu stale sve uticajne partije.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s