Vlada Crne Gore usvojila strategiju borbe protiv trgovine ljudima

Vlada Crne Gore usvojila strategiju borbe protiv trgovine ljudima

Vlada Crne Gore usvojila je danas strategiju borbe protiv trgovine ljudima za narednih šest godina, koja treba da doprinese efikasnijoj borbi protiv trafikinga

Strategijom, kako je saopšteno nakon sednice vlade, definisani su ciljevi i pravci u borbi protiv trgovine ljudima, kao i određene mere za unapređenje efikasnosti uspostavljenog sistema u javnom, privatnom i civilnom sektoru.

Uspešna borba protiv trgovine ljudima podrazumeva multisektorski pristup i intenzivnu međunarodnu saradnju, uz primenu efikasnih mera na planu prevencije, suzbijanja, kažnjavanja učinilaca i zaštite žrtava , navodi se u saopštenju.

Vlada Crne Gore je istakla da se realizacijom planiranih aktivnosti stvaraju mogućnosti za unapređenje pravnog i institucionalnog okvira u funkciji jačanje kapaciteta za suzbijanje trgovine ljudima.

Strategija podrazumeva jačanje regionalne i međunarodne saradnje, osigurava kvalitetniju identifikaciju potencijalnih žrtava trgovine ljudima, njihovu zaštita, integraciju i reintegraciju u društvo i efikasno gonjenje i kažnjavanje počinilaca krivičnog dela trgovine ljudima, kaže se u saopštenju.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s