Keljmendi na Kosovu bezbedan

 

Naser Keljmendi, koji je stavljen na “crnu listu” SAD zbog trgovine drogom i drugih krivičnih dela, bezbedan je na Kosovu jer Sarajevo i Priština nemaju ugovor o međusobnom izručenju, objavila je “Koha ditore”

Keljmendi na Kosovu bezbedan

Naser Keljmendi

Tužilaštvo BiH zatražilo je juče od Suda BiH i Interpola da raspiše međunarodnu poternicu za više osoba, među kojima je Naser Keljmendi.

Neimenovani izvor prištinskog dnevnika rekao je da za njim nije raspisana poternica i da s toga nema osnova za njegovo hapšenje.
Prištinski dnevnik navodi da se Keljmendi, koji je izbegao hapšenje u akciji bosanskohercegovačke policije “Lutka”, nalazi na Kosovu u porodičnoj kući u Peći. Crnogorska Uprava policije saopštila je juče da je Keljmendi iz Crne Gore prebegao na Kosovo u ponedeljak.
“U slučaju raspisivanja poternice izručenje Keljmendija Bosni i Hercegovini bilo bi komplikovano jer Kosovo nema potpisan ugovor o izručenju sa tom državom”, navodi list.
Kosovski ministar policije Bajram Redžepi nije juče želeo da komentariše ništa u vezi sa slučajem Keljmendija sa obrazloženjem da je reč o “osetljivom slučaju”.
Keljmendi je, inače, rođeni Pećanac sa državljanstvo BiH koji je nedavno u Izveštaju američkog Stejt departmenta stavljen na “crnu listu” i označen kao narko-diler veoma opasan po SAD. Keljmendi je tražio državljanstvo Crne Gore, ali je njegov zahtev odbijen.
Mediji u BiH spekulišu da je Keljmendi bio obavešten da mu se sprema hapšenje.
Policijska akcija “Lutka” koja je u BiH izvedena istovremeno sa još dve policijske akcije “Imperijal” i “Bos”, najopsežnija je policijska akcija koja je izvedena na teritoriji oba entiteta BiH, u postdejtonskog periodu.
  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s