Crna Gora:Tužiteljka smatra da da je pritvor u slučaju CKB bio nužan

 

Specijalno tužilaštvo smatra da je osumnjičenima u slučaju Crnogorske komercijalne banke (CKB) trebalo odrediti jednomjesečni pritvor, kako ne bi uticali na svjedoke koje planira da sasluša, saopštila je Vrhovni državni tužilac, Ranka Čarapić.

Ona je podsjetila da je Specijalno tužilaštvo uložilo žalbu na odluku sudije za istrage Višeg suda, Miroslava Bašovića, koji je bivišim i sadašnjim rukovodiocima CKB banke, koji se sumnjiče da su oštetili kompaniju za 5,5 miliona eura, nakon pritvora od 48 sati odredio da se brane sa slobode.

Čarapić je navela da će se Specijalno tužilaštvo, i ako se dogodi da osumnjičeni ostanu na slobodi, truditi da posljedice jedne takve sudske odluke otkloni, tako što će efikasno sprovoditi radnje koje je planiralo.

Čarapić je, na pitanje da li će tim privođenjem biti stavljena tačka na čitav slučaj, kazala da ima još osoba koje se obrađuju povodom slučaja CKB banke.„O tome u narednim danima“, kazala je Čarapić.

Bivši i sadašnji rukovodioci CKB-a, Bose Tatar, Veliša Radunović, Gorica Vujisić, Jelica Petričević i Dubravka Pavićević, uhapšeni su u petak, a nakon višesatnog saslušanja u Tužilaštvu, tokom kojeg su negirali krivicu, određen im je pritvor od 48 sati.

Sudija Bašović je u subotu odlučio da se osumnjičeni brane sa slobode.

Specijalno tužilaštvo za zloupotrebe ovlašćenja u privredi sumnjiči i bivšeg generalnog direktora CKB-a, Milku Ljumović, koja je saopštila da se se nalazi u Italiji na liječenju i da će se staviti na raspolaganje Tužilaštvu čim se vrati kući.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s