Đukanović: Preduzetništvo za razvoj

Crnogorski premijer Milo Đukanović kaže da je nelikvidnost jedan od izraženih problema ekonomije te države.

Foto: Tanjug,arhiva

Prema njegovim rečima, privredni oporavak i dugoročan održivi razvoj Crne Gore mora se temeljiti na znanju, inovacijama i preduzetništvu.

On je naveo da najveće banke vode restriktivnu politiku novih plasmana, zbog čega uloga Investiciono- razvojnog fonda dodatno dobija na značaju.

Investiciono- razvojni fond ima misiju da širi preduzetništvo i podržava preduzetničke inicijative kako bi doprineo ekonomskom razvoju Crne Gore, kazao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, Crna Gora želi da gradi društvo znanja i da stvara uslove koji će podržavati preduzetništvo i inovacije. 

Umrežavanje znanja i kapitala, kako bismo stvorili preduslove za povećanje produktivnosti, zaposlenosti i životnog standarda jeste najvažniji cilj politike Vlade Crne Gore , istakao je Đukanović.

On je kazao da je ekonomski oprovak Crne Gore uslovljen nastavkom strukturnih reformi i unapređenjem poslovnog ambijenta. Dugoročan održivi razvoj mora se temeljiti na znanju, inovacijama i preduzetništvu. Zato naš školski sistem treba dodatno reformisati kako bi pratio dinamične ekonomske promene i potrebe na tržištu rada.

Preduzetništvo i radna praksa moraju postati deo obrazovnog programa kako bismo buduće generacije osposobili za samostalan rad i stvaranje novih vrednosti , naveo je crnogorski premijer.

Đukanović je dodao da je oporavak malih i srednjih preduzeća najbolji odgovor na negativne posledicama globalne ekonomske krize.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s