Krivokapić:Crna Gora se mora navikavati na velika hapšenja

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić izjavio je danas da se ta država mora navikavati da ima velike slučajeve hapšenja, kao što je procesuiranje bivših rukovodilaca Crnogorske komercijalne banke (CKB).
ranko-krivokapic
Krivokapić je novinarima kazao da policija, tužilaštvo i sudstvo moraju da rade svoj posao, kako u slučaju CKB-a, tako i na drugim primerima.
Očekujem da će sudstvo, tužilaštvo i policija biti dorasli osnovnom zadatku, a to je vladavina prava. Očekujem, pre svega, da svi rade svoj posao, naveo je Krivokapić.
Bivše rukovodstvo CKB osumnjičeno je da je zloupotrebom službenog položaja oštetilo tu banku za 5,5 miliona evra.
Komentarišući izjavu potpredsednika Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića da Evropska unija (EU) ima dvostruke aršine kada je u pitanju Crna Gora, Krivokapić je kazao da se ne slaže sa tom ocenom.
Pošto je nesporno da idemo u EU, moramo se prilagođavati njihovim standardima, istakao je predsednik parlamenta, navodeći da nije reč o dvostrukim već novim standardima koji će važiti ne samo za Crnu Goru, već i za Srbiju, Albaniju i ostale.
Krivokapić nije hteo posebno da komentariše to što je gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša naredio da se Krivokapićev i auto ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, koji su u nedelju bili parkirani na parkingu Glavnog grada, uklone paukom.
Zloupotreba bilo koje vrste službene moći je nešto zbog čega smo upravo na tapetu EU, rekao je predsednik crnogorskog parlamenta.
  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s