Ruski “bratski poklon” Crnogorcima: Gasi se KAP

Menadžment Kombinata aluminijuma Podgorica KAP zatražiće od Borda direktora odluku o gašenju te fabrike, jer za fabriku nije obezbeđena struja nakon Nove godine, kada ističe ugovor sa Elektoprivredom Crne Gore.

 

Ruski "bratski poklon" Crnogorcima: Gasi se KAP

Ruski partner u KAP traži da se fabrika ugasi, jer pored nagomilanih dugova za struju ima i problema sa isplatom zarada zaposlenih.

Podsećamo da su KAP-u ranije već ukinute subvencije, a zbog nagomilanih dugova prema EPCG, bio je primoran da smanji potrošnju električne energije na pola, ugasi deo ćelija, a samim tim i proizvodnju.

Nedavno je i premijer Milo Đukanović kazao da o gašenju KAP-a ne bi trebalo razmišljati sve dok postoji mogućnost da se on proda.

On je nedavno saopštio da Kombinat aluminijuma Podgorica još vredi spasavati, zbog čegaVlada intenzivno pregovara sa potencijalnim partnerima u cilju održavanja proizvodnje.

Međutim, problem je snabdivanje električnom energijom. Budući partneri u KAP-u teško da će pristati da ga preuzmu ukoliko se taj problem ne riješi, ili ako im se ne obezbede subvencije.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s