Vladajuća kolicija u Crnoj Gori traži nove izbore u Nikšiću

Vladajuće stranke Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) zatražile su i zvanično da se u Nikšiću održe novi lokalni izbori, pošto opozicija nije uspjela da formira svoju vlast.

Inicijativu za nove izbore saoppštio je danas predsjednik opštinskog odbora DPS Radivoje Nikčević.

Na izborima 14. oktobra, DPS i SDP su osvojili 20 odborničkih mandata, jedan manje od opozicije u kojoj su Nova srpska demokratija (NSD), Pokret za promene (PzP), Socijalistička narodna partija (SNP) i nova stranka Pozitivna Crna Gora (PCG).

Opozicija je dosta vremena, nakon oktobarskih izbora, potrošila na neuspjelo dogovaranje o uslovima za formiranje sopstvene vlasti, a nedavno je kandidat DPS i SDP Sonja Nikčević, sa glasom više, izabrana za predsjednika opštinske skupštine.

Opozicija je posumnjala da je za Nikčević glas dao i odbornik Pozitivne Drago Djurović, koji je optužen za političku korupciju.

Prema ocjenama DPS i SDP, novi izbori u Nikšiću su “jedino pravedno i pošteno jrešenje”, nakon neuspjeha u formiranju lokalne vlasti, a predsjednik Pozitivne najavio je dostvaljanje novih dokaza Tužilaštvu o političkoj korupciji u Nikšiću.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s