Slavko Perović: “Postavlja se pitanje, koje još niko nije postavio: ako su Karađorđevići i njihova zločinačka klika, bili uvjereni da su Crnogorci so Srpstva, što će im njihovo ubijanje, dakle, ubijanje sopstvenog SRPSKOG naroda u Crnoj Gori?!”

Jedna od najužasnijih laži  „istorija“, koje su „pisali“ i „pišu“ velikosrpski istoričari, sa jedinim ciljem: da sve narode koje okružuju srpski, ili se nalaze na teritoriji Srbije, a pravoslavni su,  posredstvom svetosavskog pravoslavlja  posrbe, jer čim si pravoslavac, ti si Srbin, i ništa drugo ne smiješ biti,  (kao da se pravoslavlje može nazvati svetosavskim, ili srpskim, ili ruskim, ili grčkim, ili bugarskim, ili…I da se bilo koja pravoslavna crkva uopšte smije nazvati: srpskom, ruskom, crnogorskom, bugarskom, grčkom itd, a ne onako kako se jedino može, mora i smije nazvati: pravoslavna crkva u Srbiji, Grčkoj, Rusiji, Bugarskoj itd. Nacionalni i državni nazivi pravoslavnih crkava, kojima se pravoslavlje, kao religija, dovodi u državni, vlasnički posjed  nekog naroda,  ne samo da su skandalozni, nego su direktno protiv Isusa, Novog zavjeta  i pravolsavlja kao vjere!

Na isti način treba tretirati i takozvanu „srpsku novu godinu i srpski Božić“, koji se, u ime velesrpstva Ilije Garšanina i njegovog zločinačkog „Načertanija“, pa Karađorđevića, četnika, Draže Mihailovića, Miloševića i drugih, a ne nikako Isusa, „slave“, i to protivno važećem gregorijanskom  kalendaru koji je u saglasnosti sa stvortiteljem Svemira – Bogom!) je i sramotna laž, koja nije ništa drugo, nego jeziva sprdnja sa junacima crnogorske vojske i njenim herojskim činom: jedine i strašne odbrane razbijene srpske vojske u bjekstvu,  i dijela srpskog naroda koji je bježao, te njihovog kralja Petra, (zet Nikole Petrovića)  regenta Aleksandra,( unuk kralja Nikole),  Nikole Pašića, (lažnog Srbina, bio je Cincarin), srpskog generalštaba, srpske vlade i srpske skupštine, laž kako je bitka na Mojkovcu ta koja je pružila stratešku odstupnicu Srbima u bjekstvu, iako je jedina istina da je tu odstupnicu crnogorska vojska pružila, svojim veličanstvenim pobjedama na Vihru i Javoru, i mnogim drugim položajima,  već u novembru 1915-te, a da su se ostaci poražene srpske vojske, odmah krajem decembra,  povukli na obalu Albanije, i odmah je proglasili, zajedno sa Dračem, spskom, odakle je prebačena na Krf!

Dakle, istina je jedna i jedina: veličanstvene bitke na Mojkovcu, i još veličanstvenije njene pobjede u toj bici, sa vojnog aspekta, UOPŠTE NIJE TREBALO BITI, bila je NEPOTREBNA! Do ove bitke je došlo samo da bi se, na svaki način, spriječilo povlačenje, ne nikako bježanija, (pobjednička vojska ne bježi!)  i crnogorske vojske, njih najmanje trideset hiljada, takođe na obale Albanije, a odatle na Krf, ili neđe drugo! Sve ovo je znao njen komandant serdar Janko Vukotić, ali veleizdaja Kraljevine Crne Gore, njenog Kralaj Nikole i dinastije Petrović, njene pravoslavne crkve, sve u ime Velike Srbije i Karađorđevića,  bila mu je iznad, čak i najmanje ljudske časti i dostojanstva, i čak iznad, više nego vjekovima i vjekovima, brilijantne istorije Crne Gore i Crnogoraca!

Janko Vukotić je teški veleizdajnik Crne Gore, i ne samo on, veliki ih je broj veleizdajnicima  postao, samo zbog velikosrpskog korita, agentima Beograda, usmjerenim na ubijanje Crne Gore, i  zaslužuju samo jedno – teški prezir iz dna naših srca i duše!

Pored mase drugih izdajnika, i ja sam imao dva teška izdajnika LSCG, a rođena su mi braća od tetke, Vukotiće: Micka i Bora. . .

Dva rođena brata kraljice Milene:brigadijer i vojvoda Stevan – Stevo Vukotić i brigadijer Milutin postali su teški veleizdajnici Crne Gore. Zbog te veleizdaje, vojvoda Stevo, koji izdaje Crnu Goru,  kralja Nikolu i svoju rođenu sestru Milenu, sahranjen je odmah pored ulaza u cetinjski manastir,  1922-ge, kad je umro! Grob je mermerni, moćan, ali kad pogledate piramidu i sa zadnje strane, na njoj piše: Arsen Karađorđević! Znači, radi se o grobu Arsena Karađorđevića, ( on je rođeni brat Kralja Petra!) grobu koji je, u znak zahvalnosti od strane Kralja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, Aleksandra,  (Aleksandar nikada nije bio Kralj Srbije!)  dovučen na Cetinje i poklonjen familiji veleizdajnika Steva, u znak zahvalnosti Karađorđevića za svaki zločin koji je kraljičin brat  počinio nad Crnogorcima, a bilo ih je mnogo! Oba brata kraljice Milene bili su učesnici veleizdajničke Podgoričke skupštine, a Stevo je bio organizator ubilačkih bjelaških omladinskih odreda po Crnoj Gori!

Sva ova jeziva istina o izdaji kraljevine Srbije, u odnosu na bratsku joj i savezničku Kraljevinu Crnu Goru, koja ju je spasila od totalnog uništenja,  izdaje monstuozno režirane u Beogradu i sprovedene u djelo po sred Crne Gore,   dobija još jeziviji i  istinskiji obris kad se sagleda istina da su  analize ondašnjih ozbiljnih vojnih analitičara,  sve do juna 1918 –te, kad je francuski general Foš zadao pet smrtonosnih udaraca njemačkoj vojsci, ali je, neposredno prije toga, njemačko carstvo i bankrotiralo, stanje frontova ispravno tumačile kao ogormnu mogućnost pobjede Berlina i Beča nad saveznicima! Znali su to i Karađorđevići, ali i pored najvjerovatnijeg gubitka rata i brisanja Srbije sa političke karte svijeta, još su bjesomučnije zabijali smrtonosni nož u leđa Crnoj Gori i Crnogorcima! Postavlja se pitanje, koje još niko nije postavio: ako su Karađorđevići i njihova zločinačka klika, bili uvjereni da su Crnogorci so Srpstva, što će im njihovo ubijanje, dakle, ubijanje sopstvenog SRPSKOG naroda u Crnoj Gori?! Odgovor je jasan: Karađorđevići su bili svjesni istine da Crnogorci Srbi nijesu, nego Crnogorci, i da ih treba nasilno posrbiti! I taj čin teškog zločina,  koji je već imao duboko zasađene korijene u Crnoj Gori i na: crnogorskom dvoru, crkvi i vojsci, krunski je dokaz da su Karađorđevići znali da je velikosrpstvo zasnovano na teškim lažima, ali da ga treba sprovesti i po cjenu najužasnijih zločina nad Crnogorcima! Onaj učinjen nad Crnom Gorom, jedinstven je u kompletnoj istoriji svih evropskih ratova, sličnog niđe više naći nećete!

Crnogorska vojska, nazvana Sandžačkom, da bi se od samih srpskih vojnika krila istina  da ih na sandžačkom frontu brani crnogorska, a ne srpska vojska, u onim godinama rata  (1914,15,16-ta) bila je JEDINA svaeznička vojska koja je ratovala van svoje državne teritorije, i redovno, neviđenim junaštvom i strahovitim sposobnostima svojih oficira, i njenog komandanta veleizdajnika Janka, maestralno pobjeđivala!

Nakon srpske okupacije Crne Gore osamnaeste, proglašenja antiustavnog i okupatorskog prisajedinjenja (anšlusa) Srbiji, na osnovu odluke koju je donijela antiustavna, a velikosrpska  „Velika narodna skupština srpskog naroda u Crnoj Gori“ od 26 – og novembra 1918-te, sva herojstva i crnogorsko spašavanje Srbije od totalnog uništenja, IZBRISANA su, skoro potpuno, iz svih medija, govora kralja  Aleksandra, Nikole Paqšiža i  drugihvodećih političara i oficira, pogotovu generala, govora patrijarha i kompletnog sveštenstva SPC, govora i pisanja brojnih srpskih naučnika i intelektualaca, o istoričarima ni riječ, proklamacija, svakodnevnih svečanosti slavljenja srpskih pobjeda! Iz predavanja na vojnoj akademiji i svim drugim školama, izbrisane su crnogorske ratne pobjede iz života u novostvorenoj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a Crna Gora, dinastija Petrović-Njegoš, sveti Lovćen, sveto Cetinje, vjekovi Slobode, crnogorska vojska, oružje, zastave, kompletna njena istorija, crkva, kultura, jezik, nacija, crnogorsko oro, crnogorske poskočice, narodne pjesme, običaji – podvrgnuti su najmračnijoj, u biti svojoj, kao da se radilo o jedinstvenoj boljševičko – komističko – nacističko – fašističko – četničkoj asimilatorskoj kampanji,  zasnovanoj na očiglednim lažima,  kampanji nošenoj mržnjom prema svemu što je crnogorsko, pa i prema njihovoj nošnji, kapi, sahranama, tužbalicama, lelecima, svadbama, rođenjima, opancima, muškarcima, babama i đedovima, đetićima, momcima, đevojkama, kačamaku, cicvari, raštanu, kaštradini i svemu drugom! Tako su Crnogorci postali. Voljom velokosrba – primitivni seljaci, bića stvorena samo za zajebavanje i sprdnju! Zapamtimo: u Crnoj Gori, sve do 1918-te i dolaska okupatorske srpske vojske, nikada nikakvih psovki nije bilo, a današnja Crna Gora je Sotonino carstvo psovk,i prevara, podvala, laži i pljače, izdaja, kriminala, prostitucije i mafije! Jedina osoba koja u Crnoj Gori nije izdana zove se – Milo Đukanović!

Međutim, doselili smo se, po velokosrbima, nakon kosovskog poraza (laž!), Njegoš je postao najveći srpski PESNIK (laž!) , crnogorski je proglašen jezikom srpskim, crnogorska crkva srpskom, sva kompletna istorija crnogorskog naroda, proglašena je – srpskom, a crnogorski naropod – Srbima! (laž!)

Ali, sve ove zločinačke aktivnosti Beograda, u odnosu na Crnu Goru, dokazuju nepobitno: kako su Karađorđevići znali istinu da su Garašaninovi agenti izmislili srpsku naciju u Crnoj Gori, prevodeći im pravoslavlje kao – srpsku religiju, pa su onda Crnogorci, a što drugo –  nego Srbi! Karađorđevići su znali zlatnu istinu da su Crnogorci, ništa drugo – nego Crnogorci, a  naređenje Karađorđevića je glasilo: posrbi ih, ili uništi, ako neće da postanu Srbi! Zbog toga je sveti Kralj Nikola, od njihove strane, proglašen izdajnikom Srpstva, što je najsramnija laž  ikad na Planeti izgovorena, jer da su Crnogorci Srbi, Karađorđevići ne bi počinili ni jedan jedini zločin protiv crnogorskih Srba, jer bi ubijali bi svoj narod, a ona veleizdajnička Podgorička skupština nikad ne bi istakla da je to skupština SRPSKOG naroda u Crnoj Gori, ali je to MORALA da stavi, jer je znala da srpskog naroda u Crnoj Gori NEMA, niti ga je ikad bilo, sem u njihovim zločinačkim planovima i u redovima velikosrpskih guslara u Crnoj Gori!

Karađorđevići su, kao zmija noge, krili istinu da su, porijeklom, Albanci (albansko katoličko pleme Hoti, odatle su! Karađorđe je bio – Albanac!)) i tek će kralj Petar promijeniti njihovu slavu Svetog Klimeta rimskog, koju niko nikad u Srbiji nije slavio, i zamijeniti je sa slavom Sv. Andrije!

I na kraju ovog odjeljka da kažem i sljedeće: pobjedonosne bitke crnogorske vojske, pogotovu bitka na Mojkovcu, nijesu i nije izučavana na Vojnoj akademiji, jer bi i svaki kreten, a kamoli normalan  polaznik akademije,  golim okom vidio da je bitka na Mojkovcu suludan čin, ravan onom atentatu na prestolonašljednika Franca Ferdinanda i njegovu ženu, u Sarajevu. Odmah bi se napravio  korak dalje, pitanjem: zašto je crnogorska vojska, odmah nakon pobjede na Mojkovcu, raspuštena od strane njenog komandanta serdara Janka Vukotića? Zašto se crnogorska vojska nije povukla, pa sa srpskom poraženom vojskom, crnogorska kao pobjednička,  bila prebačena na Krf? Odgovor bi bio samo jedan: upravo zbog toga što nije bila srpska, nego crnogorska, nakon obavljene strateške zaštite ostacima srpske vojaske, morala je biti – uništena! Zaključak polaznika akademije morao je biti samo jedan – VELEIZDAJA, I TO NAJSRAMNIJA U EVROPSKOJ ISTORIJI!

Čitavi kulturocid i genocid nad Crnom Gorom sproveden je kako bi se Crnogorci ne samo posrbili, nego i da bi se sramotno izdajstvo Karađorđevića, izvršeno nad Crnom Gorom, sakrilo ispod tona i tona velikosrpskih laži – zauvijek!

Nije im pošlo za rukom, bez obzira na decenije laži koje je velokosrpstvo proizvodilo i proizvodi dnevno, besramno i zločinački – kao na traci!

 1. #1 by Veljo on 16. rujna 2013. - 23:06

  Da da upravo tako

 2. #2 by nenad on 17. rujna 2013. - 12:01

  fala ti Bože da Slavko napisa pravi tekst….

 3. #3 by Sasa on 19. rujna 2013. - 18:55

  Vise Vam Srbi nece dolaziti na more,a Vi gledajte kako cete preziveti u tom kamenjaru.

  • #4 by NJEGOS on 6. prosinca 2013. - 11:39

   nemojte nn dolazit,cigani nam ne trebaju,pa nek gospaoda dodje u CG! EVIVA MNE!

  • #5 by SERDAR ROVACKI on 23. kolovoza 2015. - 18:20

   ZIVJELI SMO BOLJE BEZ VAS

 4. #6 by Mica Radovanovic on 8. studenoga 2013. - 10:42

  Narode moj,ne dozvolite da vas neko vuce za nos.Crnogorci su ime dobili po geografskom pojmu Crna Gora,po toj logici ja sam Sumadinac a ne ovo sto jesam.A postovani Slavko Perovic moze da laprda protiv svakoga i protiv svacega,samo protiv BOGA ne moze,jer bog nam je dao istu krv i isti jezik.

 5. #7 by Cikotić on 2. veljače 2015. - 13:04

  Lajavi nesoj poremećeni, pisati na ovaj način o Mojkovačkoj bitki. Sram te bilo funjaro bjelosvjetska.

  • #8 by SERDAR ROVACKI on 23. kolovoza 2015. - 18:23

   NIT ISTE KRVI A POGOTOVO JEZIKA. PO TOJ KLISESKOJ TVRDNJI SE VIDI DA NEMATE VEZE SA POVIJESCU.

 6. #9 by Vasilji on 20. travnja 2020. - 17:07

  Ova budala je napisala nekoliko laži i okretanje istorije, možda ovako doživljavaju Zelenaši, ali takvih “zelenaša” ima i u Šumadija, Vojvodini, Bosni, Makedoniji, ali to su svega 2-3%,što je zanemarljiv. Kada je već naveo Pravoslavni Crkvu kao simbol narodnosti, jedino autokefalna Crkva je priznata, što je na Balkanu Grčka, Srpska i Bugarska. Simboli srpstva su u prezzimenima “ić” što čini 99% Crnogoraca, a simbol srpstva je i Trobojka, koja je sastavni deo Crnogorske narodne nošnje.
  Crnogorci su ništa drugo nego teritorijalni pripadnici Srpskog naroda, kao i Hercegovci, Bosanci, Šumadinci, Banaćani….

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s