Otkriveni brojevi atentatora na Milana Beka – najvjerovatnije iz Crne Gore!

Iako ni posle dva i po meseca još nije otkriveno ko je pokušao da ubije Milana Beka niti ko je naručio njegovu likvidaciju. Policija je identifikovala telefone atentatora i njegovog pomagača i otkrila da je osoba koja je pucala na biznismena najverovatnije iz Crne Gore.

Tri metka  u leđa:  Milan Beko

Tri metka u leđa: Milan Beko 

Kako  je rečeno u MUP-u Srbije, slučaj Beko je „vrlo kompleksna priča“.
– Motiva ima gde god zagrebemo, očigledno da je imao mnogo neprijatelja! Zato ova istraga i ide u više pravaca. Otpočetka smo radili na otkrivanju motiva i identifikaciji osoba koje su pokušale da ga ubiju.

Beko kulira i sud!
Milan Beko nije se juče pojavio na suđenju bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom privatizacije Luke Beograd. Beko u ovom postupku ima status oštećenog i trebalo je da bude saslušan na okolnost prodaje akcija „Luke Beograd“, koju je kupila njegova firma „Vorldfin“ iz Luksembruga. Na suđenje je, međutim, poslao svog advokata, koji je obavestio sud da je Beko sprečen da dođe. I. M.

Namerno kažem osoba, jer smo na osnovu analize baznih stanica utvrdili da su najmanje dve osobe učestvovale u pokušaju likvidacije, onaj ko je pucao i njegov pomagač. Oni su bili u komunikaciji neposredno pre atentata i posle toga. U pitanju su mobilni pripejd brojevi jednog srpskog operatera koje smo mi „izdvojili“. Vrlo brzo posle atenatata ti brojevi su bili nedostupni – objašnjava sagovornik.

On dalje kaže da će policija pokušava da preko ubice dođe i do motiva.
– Radimo na identifikaciji lica koja su učestvovala u pokušaju ubistva, Imamo neka saznanja, ali kako istraga ne bi bila ugrožena, ne možemo da govorimo o tim novim detaljima, sem da je ubica najverovatnije iz Crne Gore. Dakle, čim budemo sigurni ko su ubica ili njegov pomagač, bićemo bliže i motivu atentata.

Još se na zna motiv: Mesto atentata

Još se na zna motiv: Mesto atentata

Naravno, istovremeno sa otkrivanjem njihovog identiteta, radimo i na motivu. Međutim, imamo utisak da rasvetljavanje motiva koči, da li iz straha, i sam Beko, jer smo sigurni da mnogo više zna od onoga što nam je rekao – otkriva izvor iz policije.
Biznismen Milan Beko, čije se ime najčešće pominjalo u vezi sa privatizacijama, 14. novembra prošle godine upucan je ispred svoje kuće u beogradskom naselju Senjak. Pošto je prebačen u bolnicu, usledila je komplikovana operacija koja je trajala nekoliko sati i tom prilikom morao je da mu bude izvađeno čak metar tankog creva. Sedam dana kasnije Beko je pušten na kućno lečenje, a dosada nije saopšteno ko stoji iza napada na njega.
Među stotinak osoba koje su dosada zbog slučaja Beko saslušane, među prvima je bio Stanko Subotić Cane. On je izjavio da je protiv Beka pokrenuo postupak pre četiri godine, jer ga je prevario u privatizaciji „Večernjih novosti“, ali i da nema veze s pucnjavom. Miroslav Mišković je otvoreno govorio o poslovnoj saradnji sa biznismenom Bekom i negirao bilo kakvu umešanost u pokušaj ubistva.

Upucan s leđa?!

Od pre nešto više od mesec dana objavljeno je da je Milan Beko ispred svoje kuće upucan s leđa, a ne u grudni koš i stomak.
– U trenutku kada je atentator pucao, Milan Beko se nalazio ispred njega. Međutim, kako ga je prvi metak promašio i prošao tik iznad glave, Beko se u tom trenutku okrenuo, a napadač mu je ispalio još tri metka u leđa. Dva metka su bila prostrelna, a treći ga je okrznuo po leđima – oobajsnio je sagovornik.

Kecmanu „vruć krompir“!
Jedan od prvih zadataka novog načelnika Uprave kriminlastičke policije PU Beograd Dragana Kecmana biće upravo rasvetljavanje atentata na Beka. Podsetimo, Nebojša Marković sa ove funkcije smenjen je poslednjeg dana prošle godine. Marković je potom, što je vrlo neuobičajeno za policiju, uložio žalbu na rešenje o smeni.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s