Rafali na veridbi ćerke Brana Mićunovića

Veridba kćerke kontroverznog biznismena Branislava Brana Mićunovića proslavljena je u subotu veče rafalima iz oružja tokom proslave ispred njihove porodične kuće u mestu Moštanica kod Nikšića.

Mićunovići su slavlje i šenlučenje iz automatske puške i još jednog oružja zabeležili kamerama telefona, a snimke kako plotuni paraju nebo postavili su na društvene mreže.

“Po crnogorskim običajima smo ispratili prijatelje”, piše u komentaru ispod jednog od snimaka, na kojem se u dvorištu kuće Mićunovića iz automata puca uvis.

Posedovanje automatskog oružja je zabranjeno po crnogorskom zakonu.

Na drugom objavljenom snimku koji traje tri sekunde, vidi se i Brano Mićunović kako držeći ruke u džepovima i sa osmehom pozdravlja šenlučenje muškarca, koji mu je okrenut leđima.

Automata se u subotu veče dohvatio i mladić u bijeloj majici, koji okupljene nije zadivio baratanjem puškom…

Na snimku, koji traje desetak sekundi čuje se kako okupljenima govori: “Šta je bolan, evo sa’ ću”… nakon čega se čulo i ohrabrenje okupljenih, koji mu govore: “Ajde bolan”!!!

Na snimku se potom vidi kako momak repetira automat i ispaljuje rafal u nebo, a potom se okreće i govori: “Sve je otišlo”…

Da se preksinoć u mestu blizu Slanog jezera nije štedela municija, pokazuje i treći snimak, na kojem se vidi kako i mlada crnokosa devojka puca iz puške starije proizvodnje.

Na snimku od 15 sekundi vidi se kako djevojka okreće pušku ka nebu, a potom i kako joj dvojica muškaraca dobacuju: “Aj’, sad”.

Kako se nije čuo pucanj, muškarci su joj uputili nove instrukcije: “Nijesi ubacila, još repetiraj”…”Aj’, sad”…

Ni nakon novih pojašnjenja puška nije opalila, pa je muškarac u beloj košulji, vidi se na snimku, rukom pokazao devojci: “Zategni ovaj kokot, skroz do kraja i nazad”.

Instrukcije su pomogle devojci, jer se u sledećim sekundama snimka vidi kako uvis ispaljuje jedan metak, a dobar posao pozdravlja sa: “Aooo”…

Porodičnog slavlje Mićunovića nastavilo se i u nedelju, a šenlučenje se sinoć čulo i u centru Nikšića. Iz grada se mogao videti i spektakularan vatromet, koji je priređen u čast Mićunovićeve jedinice.

Velelepno ograđeno zdanje Branislava Mićunovića nalazi se u Moštanici.

Automate može da ima samo vojska ili policija

Još se ne zna da li su nikšićka policija i tužilaštvo reagovali nakon šenlučenja ispred kuće Branislava Mićunovića.

Automatsko vatreno oružje spada po crnogorskom zakonu u kategoriju A, čije je “nabavljanje, držanje i nošenje” zabranjeno za sve, osim za vojsku, policiju i druge državne organe…

Za krivično delo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, u članu 403 KZ-a piše: “Ko neovlašćeno drži, nosi, izrađuje, popravlja, prerađuje, prodaje, nabavlja, vrši razmjenu, prevozi ili na drugi način stavlja u promet vatreno oružje, municiju, eksplozivne materije, rasprskavajuće ili gasno oružje čije držanje je građanima zabranjeno, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina zatvora”.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: