Vest da je iz Opšte bolnice u Bijelom Polju, U Centar za neonatologiju Instituta za bolesti dece zbog infekcije prebačeno još jedno novorođenče, izazvala je novo uznemirenje građana Bijelog Polja, kojima su još sveža sećanja na infekciju pet beba od kojih je jedna preminula u Podgorici.

Vest o ionfekciji potvrđena je i iz Kliničkog centra Crne Gore.

– U Centar za neonatologiju Instituta za bolesti dece, u petak u 14 sati, primljena je beba stara samo dva dana sa uputnom dijagnozom: infectio neonatali perinatali, upućena iz bjelopoljskog porodilišta. Bebu je pregledao dežurni neonatolog i ona je zadržana u bolnici. O tom slučaju obaveštene su zdravstvene institucije i Ministarstvo zdravlja, saopštili su iz KCCG.

– Sigurno je u pitanju infekcija. Video sam da su i lekari uznemireni. Sačekaćemo nalaz da bismo znali tačno o čemu se radi – kazao je otac novorođenčeta Aladin Bećirović.

Dr Biserka Bulatović, vršilac dužnosti direktora bolnice, kazala je da je beba upućena u Podgoricu radi opservacije, odnosno iz preventivnih razloga i da se nalazi u dobrom stanju, bez temperature, ali sa povišenim CRP.

– Nema ni govora o bilo kakvoj infekciji, kazala je dr Bulatović, koja ističe da je beba prebačena u Podgoricu jer zbog nedostatka neonatologa ne radi ovo odeljenje u bjelopoljskoj bolnici.