ZBOG velikog nevremena koje je zahvatilo Crnu Goru na pruzi Podgorica – Nikšić i Bar – Podgorica – Bioče u petak je bio prekinut saobraćaj zbog pada mreže, saopšteno je iz Uprave policije. Strujna mreža na tim železničkim pravcima je pala oko 14.00, ali je posle nešto više od sat vremena ovaj kvar otklonjen.

Obilna kiša s jakim olujnim vetrom uzrokovala je i pune ruke posla cetinjskim vatrogascima. Oni su već do 12.00 intervenisali zbog prodiranja vode u dve kuće na Donjem polju, kod štamparije. Intervenisali su, takođe, i na jednoj kući, gde je vetar oborio dimnjak. Na sreću, ponor na Donjem polju dobro vuče, pa nema opasnosti od poplava. Snabdevanje grada strujom i vodom je bilo uredno, dok na ruralnom području ima povremenih prekida u napajanju električnom energijom.

Na severu je vladalo nevreme praćeno olujnim vetrom, kišom i susnežicom, a na području durmitorskih sela besnela je mećava, do sada nezampamćena u ovim krajevima. Sva sela u okolini Žabljaka su u snežnoj blokadi, a smetovi su visoki i više od metra. U samom gradu je sneg napadao više od 50 centimetara, a saobraćaj ka Šavniku preko Jezerske visoravni je bio izvesno vreme zatvoren za sve vrste vozila.

Snažan vetar pokidao je električne vodove, tako da su sva sela u ovoj opštini bez struje. Vetar je na području Žabljaka duvao brzinom od više od 90 kilometara na sat i nanosio sneg na puteve, pa su i snažne mašine bile nemoćne pred naletom bele stihije.

Na primorju je kiša bila praćena snažnim jugoistočnim vetrom koji je u petakujutro duvao i do 110 kilometara na čas. Svim pomorcima je kao upozorenje bio izdat crveni meteo alarm.

PREUSMEREN AVION “ER SRBIJE”

TIVAT – Veliko nevreme s jakim južnim vetrom i kišom nije pričinilo veće probleme u Tivtu. Uprkos jakim udarima juga, saobraćaj na aerodromu Tivat odvijao se normalno, sa izuzetkom leta “Er Srbije” iz Beograda, koji je preusmeren na Podgoricu. Letovi “Montenegro erlajnza”i ruske kompanije “Aeroflot”za Beograd, Bari i Moskvu su realizovani po planu.

“SVETAC” U NEDELjU ISPLOVLjAVA

BAR – Putnički brod “Sveti Stefan 2”, koji saobraća na redovnoj pomorskoj liniji Bar – Bari – Bar preksinoć nije isplovio. Neisplovaljavanje feribota prema redu vožnje u Barskoj plovidbi objašnjavaju “manjim tehničkim problemima na brodu”, a i sama luka je bila zatvorena za međunarodni saobraćaj. Brod će isploviti za Italiju u nedelju u 22.00, kao što je definisano redom vožnje.