Pad prodaje novih automobila u Crnoj Gori konačno zaustavljen

Broj prvih registracija novih vozila je na gotovo istom nivou kao i prošle godine

Tokom prošle godine, u Crnoj Gori je prvi put registrovan 2.101 novi automobil, što je signal da prodaja novih vozila na tom tržištu prvi put posle nekoliko godina nije u padu. U odnosu na 2013. godinu, prodato je desetak vozila više.

Prema podacima MUP-a Crne Gore najviše kupaca odlučilo se za Folksvagenova vozila, njih 301. Slede Reno sa 235 vozila, jedan manje je prodala Dačija, a 208 auta je marke Tojota. Sledi Škoda sa 175, dok je najviše kupaca u premijum sektoru privukao Mercedes, koji je u Crnoj Gori isporučio 124 automobila.

“Za ovako dobar rezultat, osim kvaliteta Mercedesovih vozila, zaslužni su i standardi Dajmlera, koje mi u potpunosti zadovoljavamo, a tiču se kompletne usluge, brige o klijentima, postprodaje i servisa”, kaže Silvija Daković, direktorica marketinga u kompaniji Ljetopis Automotive, crnogorskom distributeru Mercedesovih automobila. “Očigledno su kupci prepoznali sve ove kvalitete i dobru reputaciju koja nas krasi svih ovih godina, pa nam ukazuju svoje poverenje.”

Registrovano je i 103 hjundaija, kao i 82 opela. U prošloj godini prvi put su svoje vozilo registrovali i 80 vlasnika automobila marke Kija, a slede oni koji su se odlučili za Audi (77), Nisan (75), Mazdu (71), Ford (60), Suzuki (60), BMW (53), Fijat (40), Iveko (32), Sitroen (27), Ševrolet (26), Volvo (23), Lend Rover (18), Mini (17), te Rendž Rover (11). Zabeležen je i manji broj registrovanih novih motornih vozila marke Pežo (9), Lada (7), Honda (6), Porše (6), Subaru (6), Džip (5), Alfa Romeo (2), Dajmler Krajzler (3), Jaguar (2), MAN (2), Tata (2)…

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s