NATO zabrinut zbog ruske nuklearne naoružanosti

 

NATO zabrinut zbog ruske nuklearne naoružanosti

 

U NATO-U raste zabrinutost zbog ruske nuklearne strategije i pokazatelja da stratezi ruske vojske žele smanjiti prag za upotrebu nuklearnog oružja u bilo kojem sukobu, tvrde u srijedu diplomati Sjevernoatlantskog saveza.

Dužnosnici NATO-a napravili su analizu Ruske nuklearne strategije o kojoj će ministri obrane članica Saveza raspravljati na sastanku u četvrtak u Bruxellesu.

Povod za zabrinutost Zapada dolazi i iz činjenice da Ruske zračne i pomorske snage sve agresivnije patroliraju uzduž granica NATO-a, poput prošlotjednog preleta ruskih bombardera koji mogu nositi nuklearne projektile preko La Manchea.

Hibridni rat u Ukrajini

“Ono što nas najviše zabrinjava u spomenutoj strategiji je modernizacija ruskih nuklearnih snaga, pojačana obuka tih snaga i moguće kombiniranje konvencionalnih i nuklearnih snaga u okviru hibridnog rata”, kazao je neimenovani diplomat.

Istaknuo je da se Rusija u Ukrajini služi hibridnim ratom koji uključuje vojnike bez vojnih oznaka, dezinformacije i kibernetičke napade.

U četvrtak se u Bruxellesu sastaju ministri svih zemalja članica NATO-a, njih 28, uključujući i američkog ministra obrane Chucka Hagela.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s