Da li pravilno perete vaginu?

Da li ste se nekada zapitale da li pravilno perete intimne delove? Postoje određena pravila na koja treba da obratite pažnju kada je nega vagine u pitanju.

Da li pravilno perete vaginu?

“OSTAVITE UNUTRAŠNJOST VAGINE NA MIRU”

“Unutrašnjost vagine ne morate da perete. Ostavite je na miru, jer se ona iznutra čisti sama. U tome joj pomažu dobre bakterije koje se zovu laktobacili i koji čuvaju kiselost vagine i bore se protiv virusa – kaže dr Dženifer Gunter.

PERITE JE SAMO TOPLOM VODOM

Svakodnevno nam se nudi veliki broj preparata za kupanje, ali Dr Gunter savetuje da spoljašnjost vagine perete samo toplom vodom.

SAPUN PAŽLJIVO BIRAJTE

Ako koristite sapun za pranje intimnih delova tela, birajte onaj koji može najmanje da šteti, jer postoje oni mogu da naruše prirodnu PH vrednost i isuše kožu.

– Budite oprezni sa sastojcima u sapunu i gelovima za kupanje. Savet je da ako perete sapunom vaginu, birate onaj sa maslinovim uljem – kaže doktorka.

S obzirom na to da smo svakodnevno izloženi velikom broju reklama, kupujemo proizvode koje nam se nude, a da ne proverimo prethodno sastojke. To obavezno radite, jer preparati mogu da naruše prirodnu PH vrednost.

PERITE JE JEDNOM DNEVNO

Vaša koža “tamo dole” je osetljiva i kao i svaki drugi deo tela, što je više perete više skidate prirodne sastojke koji je štite i iritirate je. Dovoljno je da vaginu perete jednom dnevno.

NE ČISTITE JE PAROM

Glumica Gvinet Paltrou je nedavno izjavila da vaginu čisti “parom” jer je to “dobro za hormone i matericu”. To nikako ne radite!

– Čiščćenje vagine parom može samo da šteti. Unutrašnjost vagine se čisti sama, i ne treba joj pomoć – kaže ona.

NE ISPIRAJTE VAGINU

Nemojte ispirati vaginu, jer to može da šteti. Ako osećate iritaciju i zbog toga želite da ispirate vaginu, bolje posetite lekara.

NEMOJTE DA KORISTITRE RUKAVICE ILI SUNĐER

Nipošto ne koristite sunđer ili rukavicu za pranje intimnih delova tela zbog toga što njima mogu da se nanesu povrede na nežnoj sluzokoži.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: