Džomić: Vratiću se u moju Crnu Goru!

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić, koga je vlast, posle bezbroj pretnji, u nedelju prognala iz Crne Gore kaže  da očekuje da će se vrlo brzo vratiti porodici i svojim parohijanima u Podgorici, a za tvrdnje da je on lično pretnja za nacionalnu bezbednost države, tvrdi da su zasnovane na bezočnim falsifikatima.

Velibor Džomić  sa vladikama  Atanasijem i  Amfilohijem

Velibor Džomić sa vladikama Atanasijem i Amfilohijem

– Neverovatno je da državna bezbednost tvrdi kako je jedan pop opasnost za Crnu Goru. Oni za to do sada nisu ponudili nijedan konkretan dokaz i očekujem da će, ako ih imaju, te svoje argumente predočiti Upravnom sudu, od kojeg je moj advokat juče zatražio izricanje privremene mere, na osnovu koje bi mi bilo omogućeno da se vratim tamo gde neprekidno živim i radim 22 godine – kaže Džomić, koji je u Podgorici ostavio sina i suprugu, koja je specijalista kliničke biohemije, i po ocenama svojih sugrađana jedan od najboljih lekara u Podgorici.

Moleban za Tačijeve žrtve

Džomić ističe kako je podmetačina da je organizovao miting protiv dolaska u Crnu Goru potpredsednika kosovske vlade Hašima Tačija. On je ukazao da je toga dana bila služba u Crkvi Svetog Đorđa, gde se molilo Bogu „za pokoj duša svih koji su postradali od Tačija i zločinačke UČK“.
– Nisam bio na tom mitingu, ali apsolutno podržavam zahteve porodica prognanih i pobijenih da iskažu svoje nezadovoljstvo i ukažu na svoje probleme – dodao je Džomić.

– Nadam se da ću vrlo brzo biti sa svojima, mojom porodicom i vernicima, a ovde je reč o zloupotrebi službenih ovlašćenja i neviđenom brukanju države od strane onog koje treba da promoviše njene vrednosti – ističe Džomić, koji smatra da je nevolja u kojoj se našao plod mržnje ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Raška Konjovića.

On je istakao da je 4. februara Upravnom sudu podneo tužbu i da je do sada tri puta Upravni sud presuđivao u njegovu korist i poništavao rešenja MUP-a Crne Gore, kojim mu je odbijen zahtev za odobrenje privremenog boravka kao nezakonit.

– Radi se o zloupotrebi službenih ovlašćenja i neviđenom brukanju države od strane onog koje treba da promoviše njene vrednosti – kaže Džomić.
On se nada da će u predstojećem periodu sa pravnim timom uspeti da dokaže blasfemiju koju su, prema njegovim rečima, napravili u MUP-u Crne Gore zloupotrebom službenih ovlašćenja. Džomić kaže da je odlukom da prihvati rešenje da napusti Crnu Goru pokazao domaće i porodično vaspitanje i odnos prema nezakonitom pravnom aktu, koji će, kako se nada, ubrzo biti ukinut presudom Upravnog suda.
  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s