UDBA: Džomić i dalje opasan po Crnu Goru

Agencija za nacionalnu bezbjednost (UDBA) ostala je pri stavu da protojerej Mitropolije Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić predstavlja opasnost po nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

UDBA je, kako saznaje Radio Antena M, juče (9.februara) popodne, na upit iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), odgovorila da se nijesu promijenile okolnosti u vezi sa bezbjednosnom procjenom za Džomića.

Time je MUP, praktično, u obavezi da striktno poštuje Zakon o strancima, član 8 i ne dozvoli ulazak Velibora Džomića u Crnu Goru!

Advokat Zoran Piperović izjavio je za Vijesti da bi MUP mogao da zabrani povratak Džomića u Crnu Goru, ukoliko UDBA potvrdi da je njegov branjenik opasan po nacionalnu bezbjednost.

Nakon četvorogodišnjeg spora, Ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je da svešteniku Veliboru Džomiću odobri privremeni boravak u Crnoj Gori i naložilo njegovo protjerivanje iz zemlje. MUP se pozvao ocjenu Agencije za nacionalnu bezbjednost da za odobrenje boravka Veliboru Džomiću “postoje smetnje iz razloga bezbjednosti Crne Gore”.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s