Sud odbio žalbu policije zbog Džomića

Upravni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu crnogorskog MUP-a na rešenje kojim se svešteniku Srpske pravoslavne crkve Veliboru Džomiću odobrava privremeni boravak u Crnoj Gori.

Svešteniku SPC-a je rešenjem crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova uskraćen privremeni boravak u Crnoj Gori i on je 8. februara napustio zemlju, prenosi Beta.

Džomić je rešenjem MUP-a 8. februara proteran iz Crne Gore i od tada se nalazi u Trebinju, gde će i ostati do pravosnažnosti odluke Suda.

Sveštenik se žalio na rešenje MUP-a, što je Upravni sud 12. februara prihvatio i dozvolio mu privremeni boravak, do okončanja sudskog spora.

Sud je u obrazloženju odluke, između ostalog, naveo da je boravkom van Crne Gore svešteniku “obesmišljeno pravo na sudsku zaštitu”, te da mu se “nanose i velike štetne posledice”.

Džomić je nakon rešenja suda medijima rekao da očekuje da će i MUP iskazati poštovanje prema odluci, kao što je, kako kaže, i on poštovao rešenje MUP-a, “koje je nezakonito i kojim su mu prekršena prava”.

Njemu je MUP uskratio pravo na privremeni boravak na osnovu mišljenja da on predstavlja “opasnost po nacionalne interese” Crne Gore.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s