Sertić: Crnogorske firme zainteresovane da kupe srpske

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je večeras, posle sastanka sa crnogorskim ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem, da su kompanije iz Crne Gore zaintresovane da učestvuju u procesu privatizacije u Srbiji.

“Imamo pet kompanija iz Crne Gore koje su zaintresovane za osam preduzeća iz Srbije u procesu privatizacije i to može da bude jedan od modela na kome ćemo u narednom periodu raditi”, rekao je Sertić posle potpisivanja Protokola sa zasedanja mešovite Komisije za ekonomsku saradnju između Srbije i Crne Gore.
Sertić je rekao da je, prema podacima statističkog zavoda, spoljnotrgovinska razmena sa tom zemljom prošle godine iznosila 618 miliona evra, od čega je izvoz bio 568 miliona evra, a uvoz iz Crne Gore 50,6 miliona evra.

“I u okviru CEFTE, i u okviru svih naših odnosa, ima puno prostora za širenje saradnje, pogotovo što je Crna Gora u mnogim pregovaračkim poglavljima korak ispred nas i tu lepo sarađujemo”, naveo je Sertić.
On je konstatovao da bilateralna saradnja Srbije i Crne Gore može biti i veća bez obzira na to što je Srbija u suficitu u trgovinskoj razmeni.
“Mislim da postoji prostor za dalji razvoj i za širenje roba i usluga koje kompanije iz Crne Gore proizvode i pružaju ovde u Srbiji, ali i da naša preduzeća u narednom procesu učestvuju u više projekata”, zaključio je srpski ministar privrede.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: