VELIKO NEVREME U CRNOJ GORI Sever bez struje i pod snegom, poplave na primorju 

Zbog jake kiše, saobraćaj u primorskim opštinama Crne Gore je otežan, a na nekim deonicama i obustavljen, jer su bujice izazvale odrone, saopštila je policija.

Nevreme u Sutomoru
Normalno odvijanje saobraćaja je posebno ugroženo izmedju Herceg Novog i Risna, kao i na relacijama Tivat-Kotor i Bar-Podgorica.

Saobraćaj za šlepere i kamione, zbog snega, zabranjen je i na putevima od Nikšića, u pravcu Šavnika i Žabljaka , kao i prema granici sa Bosnom i Hercegovinom.

Sneg u Kolašinu

Od sinoć do jutros na području Herceg Novog palo je 135 litara kiše po kvadratnom metru, a voda je u nekim mestima prodrla u podrume kuća.

Predsednik hercegnovske opštine Nikola Gojković ocenio je kao alarmatno stanje na području te opštine i gradjane pozvao da bez velike potrebe ne izlaze iz kuće.

Herceg Novi pod vodom

Jaka kiša pada i u Podgorici, Nikšiću i Cetinju, a sneg u severnom delu Crne Gore. Meteorolozi su ranije najavili da će na Žabljaku pasti oko pola metra novog snega, a na tom području visina belog pokrivača donedavno iznosila je više od metra.

Odron kod Budve (FOTO: Vijesti)

Već od ranog jutra visina snega na Žabljaku ponovo je premašila metar, čemu se posebno raduju turistički poslenici, jer se očekuje da će sezona skijanja na Durmitoru potrajati do maja.

Budva pod vodom

Novi sneg je pao i u Kolasinu, Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Plavu i Rožajama.

Prema prognozama, krajem dana i tokom noći izmedju četvrtka i petka, sneg će se početi da pada i u nižim predelima u centralnom delu Crne Gore, a padaće i na planinamama u zaledju Jadrana.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s