DA SE ISPITAJU NAVODI O TAJNOM RAČUNU MAROVIĆA

Mreža sa afirmaciju nevladinog sektora (MANS) dostavila je danas crnogorskom državnom tužiocu dokumenta koja se odnose na navodni tajni račun porodice bivšeg viosokog državnog funkcionera Svetozara Marovića

Jedna od najaktivnijih nevladinih organizacija u suzbijanju korupcije u Crnoj Gori zatražila je od tužilaštva da ispita poreklo novca i sve transakcije koje su se obavljale preko računa u švajcarskoj HSBC banci, a na kojem je, kako se tvrdi, tokom 2006 i 2007. godine bilo deponovano 3,8 miliona eura na ime Marovićeve supruge Djordjine Marović.

U MANS-u sumnjaju da se radi o nezakonitom bogaćenju, podsecahju da bivši, visoki crnogorski zvaničnik taj novac nikada nije prijavio u imovinskom izvještaju i navode da je Marović imao ovlašćenje za pristup tom računu.

Potpredsednik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marovic je ranije danas negirao navode o tajnom računu do koga je došao Medjunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ), objavila novinarska istraživačka mreža (OČRP), a prenele podgoričke Vijesti i Dan.

Marović je najavio tužbu protiv onih koji su objavili i preneli ove informacije ili se pominju u kontesktu navodnog tajnog računa njegove supruge u Švajcarskoj.

MANS je pozvao tužilaštvo da utvrdi poreklo novca sa pomenutog računa u švajcarskoj banci, jer je Marović godinama bio na visokim, javnim funkcijama. Ta nevladina organizacija sumnja da se radi o nezakonitom bogaćenju.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: