Muamer Zukorlić ne može u Crnu Goru!

Sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću uskoro bi mogao da bude zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog pokušaja destabilizacije ovog dela regiona, procena je crnogorske služba bezbednosti. Podgorica više neće da toleriše Zukorlićeve zapaljive izjave koje bi mogle da utiču na podelu islamske zajednice u toj zemlji.

Muamer Zukorlić

– Muftija sandžački Muamer Zukorlić ne može da deluje u Crnoj Gori, koja ima svoju islamsku zajednicu, u suprotnom, više neće moći da pređe granicu. Nećemo tolerisati uvrede koje iznosi na račun islamske zajednice u Crnoj Gori niti ćemo dozvoliti da širi mržnju i podele među muslimanima.

Nije Crna Gora njegova prćija, pa da može da radi šta hoće. Upravo zbog toga smo nedavno zabranili ulazak nekim njegovim saradnicima, za koje su naše službe procenile da bi mogli da izazovu probleme – objašnjava naš izvor iz vrha crnogorske tajne službe i dodaje da je tamošnjim vlastima i zapad sugerisao da bi Zukorlićeve česte posete toj zemlji mogle da utiču na stabilnost tog dela Balkana.
Sukobi između Zukorlića i reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića traju već dugo. Fejzić je više puta optužio sandžačkog muftiju da svojim “fašističkim delovanjem” pokušava da podeli islamsku zajednicu i unese nemir među muslimane u Crnoj Gori. S druge strane, muftija Zukorlić je optužio reisa Fejzića da je njegova, kako je rekao, “slabost” kriva za porast radikalnih tendencija među muslimanima u Crnoj Gori.
Juče smo pokušali da dobijemo komentar od Zukorlića, ali se on na broj poznat redakciji nije javljao.

Tesla musliman!?
Vidno nervozan zbog pretresa na crnogorskoj granici i uskraćivanja boravka u Crnoj Gori njegovim pratiocima, Zukorlić je nedavno u Rožajama opleo i po velikom srpskom naučniku Nikoli Tesli.
– Nedavno je izbila teška rasprava oko pokušaja SPC da prenese Teslinu urnu iz muzeja u Hram Svetog Save. Ukoliko nastave da se svađaju oko toga, ja ću morati da im kažem da je Nikola Tesla musliman, jer je pred smrt primio islam. Prema tome, ne mogu se kosti jednog muslimana unositi u crkvu – kazao je Zukorlić.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: