Apsurd: Mafijaška država  dobija Specijalno tužilaštvo!

Šefica radne grupe za 23. pregovaračko poglavlje Branka Lakočević očekuje da će Specijalno državno tužilaštvo početi s radom u junu, kako je to i predviđeno adaptiranim akcionim planom za to poglavlje.

Lakočević je rekla da formiranje Specijalnog tužilaštva ne prati samo zakonodavna aktivnost, već i reorganizacija ostalih organa kako bi se njihov sastav prilagodio potrebama rada i saradnje sa Specijalnim tužilaštvom.

“Time se uspostavlja temeljni sistem saradnje državnih organa u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala”, kazala je ona u intervjuu za list “Pobjeda”.

Kako je navela, Ministarstvo pravde akcionim planom predvidelo je sve aktivnosti da bi Specijalno državno tužilaštvo moglo u junu da počne s radom u punom kapacitetu.
“U narednom periodu nas očekuje pojačan intenzitet aktivnosti. Potrebno je doneti odluku o potrebnom broju državnih tužilaca, uključujući i specijalne, objaviti javni oglas za izbor glavnog specijalnog tužioca i specijalnih tužilaca i sprovesti proceduru izbora”, rekla je Lakočević

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: