Šarićev saradnik izručen Crnoj Gori

Beranac Boris Laban, član kriminalne grupe Darka Šarića, izručen je iz Srbije u Crnu Goru na izdržavanje zatvorske kazne od deset godina i šest meseci.zatvor_resetke

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici podgoričkog Interpola Podgorica realizovali su transfer Labana koji je osuđen da je kao član kriminalne grupe učestvovao u krijumčarenju kokaina na međunarodnom nivou. “Presudom Višeg suda u Bijelom Polju od decembra prošle godine dozvoljeno je izvršenje pravosnažne presude Višeg suda u Beogradu od marta 2013. godine, uz premeštaj osuđenog lica na dalje izdržavanje kaze zatvora na teritoriji Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Viši sud u Bijelom Polju osudio je Labana na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina i šest meseci zbog krivičnih dela kriminalno udruživanje, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave. “On je oglašen krivim da je kao član kriminalne grupe, čiji je je jedan od organizatora bio Darko Šarić, učestvovao u transportu velike količine kokaina iz Južne Amerike u zemlje zapadne Evrope”.

Transfer Labana realizovan je uz podršku Posebne jedinice policije. Iz Uprave policije podsećaju da je Laban uhapšen u oktobru 2010. godine u Crnoj Gori, po međunarodnoj poternici NCB Interpol Beograd, i da je, shodno Sporazumu o izručenju sopstvenih državljana potpisanim između dve države, izručen Srbiji 28. januara 2011. godine.

Interpol Beograd je tada potraživao Labana radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodio pred Specijalnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična dela, a postupak je okončan osuđujućom presudom Višeg suda u Beogradu čije je izvršenje dozvoljeno presudom Višeg suda u Bijelom Polju.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: