Iz Crne Gore se odlilo 6,6 miliona eura

Ukupan priliv stranih direktnih investicija SDI u januaru iznosio je 32,3 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 6,6 miliona eura, pokazuju podaci Centralne banke CBCG.
Ukupan odliv je, u odnosu na januar prošle godine, smanjen 52,5 odsto. Odliv po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo iznosio je 4,5 miliona eura, dok se na povlačenje novca nerezidenata investiranog u Crnu Goru odnosilo 2,1 milion eura.

Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u januaru je iznosio 25,6 miliona eura, što je 50 odsto više nego u uporednom periodu prošle godine, navedeno je u novom Biltenu CBCG.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 19,4 miliona Eeura. Od toga je u nekretnine uloženo 11,4 miliona, a u preduzeća i banke 8,1 milion eura.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 12,1 miliona eura, što je 37,7 odsto ukupnog priliva. Povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu iznosila su 691 hiljadu eura.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: