Gotovo preko noći po crnogorskim gradovima nikli su bilbordi podrške NATO sa natpisom “Partnerstvo za sigurnu Crnu Goru” uz sliku nasmejane porodice i to uoči obeležavanja godišnjice agresije te alijanse na SRJ pre 16 godina, što je iritiralo Mirovni pokret “Ne u rat ne u NATO”

– Ovo je novo vređanje žrtava stradalih od NATO bombi. Dok porodice nevino poginulih i mirovne organizacije pale sveće i obeležavaju godišnjicu stradanja od bombi te vojne mašinerije, dotle njeni propagandisti na sve načine promovišu ubice naše dece. Da većina građana ne naseda na NATO propagandu pokazuje i to da je, recimo, u Nikšiću brzo stigao odgovor na sramne bilborde, na koje je bačena farba i na taj način, koliko-toliko, skinuta tamna mrlja sa obraza Crne Gore. Podsećamo da je od NATO bombi u Crnoj Gori stradalo deset osoba, među kojima i troje dece. Svakako da će 30. april ostati upamćen kao jedan od najkrvavijih datuma u novijoj istoriji Crne Gore kada je bombardovano Murino, a stradalo šest nevinih civila, među kojima troje dece, navode u Mirovnom pokretu.

U tom zastrašujućem NATO napadu na Crnu Goru poginuli su četrnaestogodišnji Miroslav Knežević, trinaestogodišnja Olivera Maksimović i desetogodišnja Julija Brudar.

POZIV

Ministar turizma Branimir Gvozdenović, pozvao je mlade da učestvuju u dijalogu o evroatlantskim integracijama, poručujući da članstvo u NATO osigurava bezbednost i prosperitet za državu.