Malena, ali časna i poštena: “Pink Panteri” su Crnogorci

Članovi kriminalne grupe “Pink Panter” poreklom su sa prostora bivše Jugoslavije, a od oko 600 registrovanih članova, 50 do 60 je iz Crne Gore, kazao je šef Nacionalnog centralnog biroa (NCB) Interpola Dejan Đurović.

Više od 50 članova Pink Pantera su iz Crne Gore

Zato je Interpol pokrenuo projekat “Pink Panter”, čiji deo je i Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kroz NCB Podgorica, preneo je portal RTCG.

Svi članovi iz Crne Gore nisu izvršioci razbojništava i teških krađa, ali su na neki način bili povezani sa njima, naveo je Đurović za policijski časopis “Dokument”, prenosi RTCG.

– Budući da počinioci ovih krivičnih dela koriste i lažne identitete, u okviru ovog Interpolovog projekta obrađuje se 800 lažnih i pravih imena. Broj lica koja su dosad širom sveta počinila više od 315 razbojništava i nanela štetu od oko 320 miliona evra, stalno se menja s obzirom na to da se neki pasiviziraju, a novi uključuju u “igru”, rekao je Đurović.

On dodaje da je razbijanju “Pink Pantera” veliki doprinos dala i crnogorska policija.

– U saradnji sa Forenzičkim centrom utvrđen je identitet svih crnogorskih državljana koji su kroz Pink Panter projekat lišeni slobode u inostranstvu”, kazao je Đurović.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: