GROM IZ VEDRA NEBA: Papa Franja se možda povlači sa prestola? 

Bečki nadbiskup, kardinal Kristof Šenborn kazao da je “zamisliva ostavka pape Fransiska”

On je, u intervjuu bečkom dnevniku listu “Esterajh”, kazao da je “zamisliva ostavka pape Fransiska”, dodajući da ga nisu, s tim u vezi, iznenadile izjave pape.

Šenborn je podsetio da je papa Fransisko star 79 godina i da ima samo jedno plućno krilo, te da se ne štedi i daje sve od sebe.

– To što ima takav osećaj i što ga iznosi je tipično za njegov stil.On kaže šta misli. Papa Fransisko je izneo mogućnost povlačenja kao njegov prethodnik papa Benedikt – podsetio je on.

Prema njegovim rečima, povlačenje pape je tako moguće.

Foto: AP/Tanjug

Istovremeno je austrijski kardinal rekao da katolici mogu biti sretni što imaju papu Franju i da mogu samo poželeti da ostane što duže na toj dužnosti. Ali, dodaje, treba imati i razumevanje ako jednog dana kaže da nema više snage.

Papa Franja, prema njegovim rečima, je “ogroman poklon”, te ga poredi sa papom Jovanom XXIII, koji je pre pet decenija doneo novine u crkvu.

– On je osveženje, jednostavan, direktan, blizak životu. Nije komplikovan i živi život okrenut siromašnima i napaćenima – smatra Šenborn.

  1. #1 by jana on 29. ožujka 2015. - 20:45

    vi papine ubijate pravoslavlje. fuj, fuj fuj. hoćeš li koljača sotonu koja je vadila oči pravoslavcima proglasiti svecem

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: