Arapi odustali od Kraljičine plaže u Crnoj Gori

Kompanija “Rojal grupa” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) odustala je od investicije u turistički kompleks na Kraljičinoj plaži, preneli su podgorički mediji.

“Rojal grupa” je, kako je objašnjeno, odustala zbog višemesečne kampanje kompromitovanja te kompanije, same kraljevske porodice i UAE od strane pojedinih visokih funkcionera i medija u Crnoj Gori.Prodaji Kraljičine plaže, iza čega je stajala crnogorska vlada, više puta se usprotivila Socijaldemokratska partija, manja članica vladajuće koalicije, prenosi Beta.

Predsednik SDP Ranko Krivokapić je ranije veoma oštro govorio o prodaji Kraljičine plaže, iznoseći tvrdnje da u tome ima i korupcije.

Kraljičina plaža se nalazi na lokaciji koja pripada opštinama Budva i Bar, od čega su one očekivale više od 20 miliona evra.

Predsednici opština Budva i Bar Lazar Rađenović i Zoran Srzentić su ocenili da će šteta za obe opštine, ali i za Crnu Goru, biti velika ukoliko se potvrdi da su tačne medijske informacije o odustajanju “Rojal grupe” od kupovine Kraljičine plaže.

“Rojal grupa” iz Abu Dabija planirala je da na lokalitetu Kraljičina plaža izgradi luksuzni hotelski kompleks, vredan oko 180 miliona evra. “Rojal grupa” je trebalo da na toj lokaciji kupi više od 420.000 kvadrata zemljišta.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: