U sedam crnogorskih opština nijedno venčanje!

Da li zbog socio-ekonomske situacije ili odlaska mladih u veće gradove Crne Gore, ali od početka ove godine u čak sedam crnogorskih gradova nije sklopljen nijedan brak.

U sedam crnogorskih opština nijedno venčanje!

Posmatrano na nivou države, od početka 2015. godine u Crnoj Gori je sklopljeno 176 brakova, dok ih je, sa druge strane, razvedeno ukupno 17.

Sudeći po brojkama statističara, svadbena pesma nije se čula u Andrijevici, Danilovgradu, Kolašinu, Mojkovcu, Plužinama, Šavniku i na Žabljaku.

U jednoj od najmlađih crngorskih opština u Crnoj Gori, Petnjici, sklopljen je samo jedan  brak, dok je zanimljiv podatak da su u Budvi sklopljena svega dva braka, koliko ih je bilo i u Plavu, prenosi Televizija Crne Gore.

Najviše sklopljenih brakova, prema podacima Monstata objavljenim u Mesečnom statističkom pregledu, bilo je u Podgorici, gde je od početka godine 60 parova izgovorilo sudbonosno “Da”. Nakon Podgorice, najviše mladenaca bilo je u Nikšiću (29), pa u Rožajama (13).

Kad je rič o razvodima, od ukupno 17, najviše ih je bilo u Podgorici (5), zatim Herceg Novom (4), u Pljevljima i Baru razvedena su po dva braka, dok je po jedan brak razveden u Beranama, Bijelom Polju, Plavu, i Rožajama.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: