ZAGRLJAJ PA OKRŠAJ Šarić i svedok zaratili zbog žena

Darko Šarić (45) tražio je da zagrli na početku suočavanja svog nekadašnjeg prijatelja, a sada svedoka saradnika Nebojšu Joksovića (44), ali dalji razgovor nije bio nimalo srdačan.

Danas se nastavlja suđenje Šariću bez prisustva javnosti

Šarić i Joksović se nisu videli više od pet godina, kako je sam prvooptuženi rekao na poslednjem ročištu 20. marta, kada je na njegov predlog ovaj svedok ponovo saslušan na suđenju po optužbi za šverc 5,7 tona kokaina.
Kako “Blic” saznaje, na ročištu iza zatvorenih vrata Šarić je odmah rekao: „Stari smo mi drugovi bili… Ja obećavam, nema nikakvih problema“.

Obratio se sudiji Siniši Petroviću sa idejom da zagrli Joksovića. Šarić je zatim ispitivao svedoka da li poznaje pojedine optužene, o štampariji koja je bila u vlasništvu Joksovića, prodaji stanova u Beogradu i zemljišta na Zlatiboru…

Hteo si da zaštitiš

Ranka Eskobara
Darko Šarić je rekao Nebojši Joksoviću da mu je sve namestio da bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića.

Šarić je optuživao svedoka da je „izneo dvadesetak laži“ pozivajući se na dokumentaciju, koju je njegova odbrana predala sudu, kao i svedoke čije je saslušanje predloženo. Navodio je da Joksović nije prijavio svu imovinu, dok mu je svedok odgovarao da je na tužilaštvu i sudu da sve proveri. Joksović je uzvraćao Šariću nazivajući ga „Potirača“. Šarić mu je viknuo: „Pričaj… idemo, piči, čoveče, nisi više zvezda! Ovo je fer suđenje sada, nije Darko neprijatelj više“. Tek na kraju su kratko pričali o drogi.
Šarić: Je l‘ ti Milovac istukao brata? (Milovan Milovac, u bekstvu, optužen sa Šarićem za šverc kokaina)
Joksović: Jeste, po tvom nagovoru?
Š. – Kako s nekim možeš da budeš dobar, a istukao ti je brata? Objasni mi to.
J. – To ste vi krili…
Š. – Ko krio? Ti si mene pitao pred Mirkom Kneževićem, gospodine svedoče saradniče. (Mirko Knežević, optužen za šverc kokaina)
J. – To su tvoje fore. Znači ti si bio druge ljude, pa si posle s njima sedeo…
Š. – Joksoviću, slobodno ti pričaj.
J. – Bolje da te ne brukam.

Raniji iskazi
Nebojša Joksović je svedočio na suđenju prvi put u januaru 2011. optužujući direktno Darka Šarića da je bio vođa grupe i glavni organizator šverca kokaina. Šarić je iznoseći svoju odbranu 1. avgusta 2014. rekao da je Joksović svedočio protiv njega jer je on ranije dao svedoku saradniku pare da kupi štampariju, koje mu nije vratio.

Šarić je nastavio da pita Joksovića za prebijanje brata tvrdeći da je samo zato optužio Milovca.
Joksović: To je čista glupost.
Š. – Pa stani, je l‘ ti istukao brata?
J. – Jeste, po tvom…
Š. – Posle svadbe, je l‘ ti istukao brata?
J. – Jeste, po tvom nalogu.
Š. – Slomio mu ruku, je l‘ tako?
J. – Da, po tvom nalogu. Oni su smešni, jer oni nisu znali da koračaju bez tebe.
Šarić je kazao da oprašta sve Joksoviću, sem što mu je isprovocirao ženu.
Joksović: Evo, izneo je jednu veliku notornu laž, znači da sam mu ja maltretirao ženu, takva je priča bila po gradu. Obezbeđenje tvoje žene je maltretiralo moju ženu. Imam snimke, diskove. Znači ja ću doneti to i pokazati… I hoću da ga pitam, ko je gađao “zoljom“ štampariju? (Štampariju BMG-NM u Beogradu, čiji je suvlasnik Joksović, pogodili su „zoljom“ 24. februara 2013. nepoznati napadači)
Šarić: Kako ću, čoveče, moju štampariju da gađam, je l‘ si normalan?
J. – A ko je postavio pod onaj kafić eksploziv? (Joksović je suvlasnik kafića “La prinćipesa” u beogradskom naselju Žarkovo koji su nepoznati napadači digli u vazduh 7. juna 2011)
Š. – Pojma nemam, čoveče.
J. – Po drugi put, ne znaš ništa?
Š. – Da li si normalan?
J. – Dobro, hvala.
Š. – Pa, možda Mango. Zašto ti meni nikad ne kažeš: “Ti si sa Mangom”, zašto Čume (Ljubiša Buha Čume). Čume je, to mislim. Zašto ti meni nikad nisi rekao da je on uplatio to, i tamo sa Dragašom da je imao stvari. Znaš li ti koliko je on meni, taj špijun dopunio sa Papajom (ranije je Šarić rekao da je Papaja general Rodoljub Milović) da mi prave igre… Ja ostajem pri svome. Eto samo to kažem. Ovo je između nas, nema tu ništa. Ja ostajem pri svome. Eto, šta da ti kažem? Veruj da mi je žao, a možda mi ne veruješ – zaključio je Šarić.

Međusobno se dopisivali
Šarić i Joksović su upali u polemiku i oko pisma koja su razmenjivali dok je prvooptuženi bio u bekstvu. Šarić je tvrdio da ga je Joksović usmeravao da postane svedok saradnik, pozivajući se na pismo koje je u spisima. Joksović je rekao i da će možda pronaći Šarićevo pismo.
Šarić: Dobro, priznao je da je pisao pismo, eto nešto je priznao. Sad bih ga zagrlio…
Joksović: Šta ćeš, desi se…
  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: