CRNOGORSKA FIRMA NEGIRA DA JE IZVOZILA ORUŽJE

Televizija Federacije BiH (FTV) objavila je u ponedeljak da oružje iz Bosne i Hercegovine ide teroristima putem posredničkih firmi iz Srbije i Crne Gore

Direktor preduzeća “Montenegro difens industri (Montenegro Defence Industry – MDI) Zoran Damjanović negirao je danas da je ta kompanija pre nekoliko godina izvozila u Libiju oružje, koje je završavalo u rukama Al Kaide.

Televizija Federacije BiH (FTV) objavila je u ponedeljak da oružje iz Bosne i Hercegovine (BIH) ide teroristima putem posredničkih firmi iz Srbije i Crne Gore, te da su za ovaj slučaj zainteresovane Ujedinjene nacije (UN).

Damjanović je “Vijestima” rekao da “to nema veze sa istinom” i da MDI nema nikakav ugovor potpisan sa Libijom.

“Tu dezinformaciju je neko dobro platio…”, dodao je on.

Na pitanje ko je mogao da plati za njeno objavljivanje, odnosno kome ide u korist da nanese štetu crnogorskoj kompaniji, Damjanović je kazao da to može biti nelojalna konkurencija, ali i “službe kojima nije korist da Crna Gora bude članica NATO-a”.

FTV je objavila pismo koje je koordinator Panela eksperata za Libiju pri Savetu bezbednosti UN Sajmon Dilovej uputio stalnom predstavniku Srbije u UN Milanu Milanoviću, u kojem se traže informacije o poslovanju firme “Tehnoremont” iz Srbije.

“Mene su obavestile kolege iz Beograda da je njihov MIP pitao da li smo mi izvozili, da li smo potpisali neki ugovor, da li imamo dozvolu… Nemamo ugovor sa Libijom, ni zahtev za izvoz. Mi smo vladina kompanija i radimo po zakonu. Tražimo dozvolu za izvoz pa onda četiri ministarstva daju saglasnost, a ne da švercujemo”, kazao je Damjanović.

MDI je donedavno bio u državnom vlasništvu, a početkom marta prodat je konzorcijumu koji čine firme A.T.L. iz Izraela i CPR Impex iz Srbije.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: