Mandić: U toku formiranje “tima B”

Lider Nove srpske demokratije (NOVA) Andrija Mandić smatra da je na crnogorskoj političkoj sceni formiranje, kako je kazao, “tima B” pod dirigentskom palicom iz inostranstva, sa zadatkom da još revnosnije zastupa spoljnopolitičke ciljeve Crne Gore.

Komentarišući za podgorički radio “Antena M” prekompoziciju političke scene, Mandić je istakao da u tom timu nema mesta za NOVU i druge stranke kojima se, kaže, ne upravlja sa strane i smatra da je Crna Gora jedna od retkih država gde se ne poštuje većinska volja građana.

“Kada govorim o nepoštovanju prvenstveno mislim na onu većinu koja se protivi učlanjenju u NATO i onu drugu koja govori srpskim jezikom. U Crnoj Gori ta praksa zanemarivanja većine uspostavljena je pre dvadesetak godina i ona je postala prepoznatljiv princip vladanja….”, kritičan je Mandić.

...

Kako je dodao, međunarodni faktor, predstavljen kroz uticaj NATO država, odnosno njihovih definisanih politika vezanih za prostor Crne Gore, takođe je suprotstavljen većinskom raspoloženju građana po ključnim pitanjima važnim za budućnost države i podržava aktuelnu vlast.

Mandić je dodao da taj “tim B”, čiji član ne želi da bude Nova srpska demokratija, “izvodi kate i vodi borbu sa zamišljenim protivnikom NATO na ovom prostoru”.

NOVA će, kako je poručio, podeliti sudbinu većine građana koji se protive učlanjenju zemlje u NATO i spremni su da predvode blok koji se protivi učlanjenju Crne Gore u Alijansu.

Inače, prošle sedmice je bivši potpredsednik NOVE Goran Danilović ozvaničio da pristupa Demokratskom savezu (Demos), koji će predvoditi bivši lider opozicionog Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić, prema čijoj će se najavi taj novi politički subjekat u Crnoj Gori boriti za suštinske promene u zemlji.

Glavni odbor NOVE je prethodno podržao stav Predsedništva da ta partija ostane da deluje u okviru Demokratskog fonta, čime je odbijen predlog Danilovića da stranka istupi iz DF i nastavi saradnju sa Lekićem.

Nakon toga Danilović je saopštio da je NOVA izabrala svoj put i najavio da će crnogorsko-srpsko pomirenje ostati ključni izazov i cilj njegovog budućeg političkog delovanja.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s