Naši zemljaci željni su domaćeg filma

Posle uspeha u Srbiji i Crnoj Gori, film “Gorčilo – jesi li došao da me vidiš” reditelja Milana Karadžića, uskoro će moći da vidi i publika u regionu i dijaspori. Ekipa ovog filma s posebnim nestrpljenjem očekuje premijeru u Beču koja je zakazana za 17. april.

Niže uspehe: Milutin Mima Karadžić

– Veoma smo raspoloženi da napravimo premijere u dijaspori, ali ipak to ne zavisi od nas, jer mora neko da nas pozove da bismo došli. Dolazak ekipe filma ne košta toliko mnogo. U svakom slučaju treba izdvojiti manje para za, recimo, nas šestoro, nego za dolazak jedne pevačice – kaže Milutin Mima Karadžić glavni glumac i producent filma “Gorčilo”.

Nagradna igra

Premijera filma “Gorčilo – jesi li došao da me vidiš” u Beču zakazana je za petak 17. april u UCI Kinowelt Millennium City (Wehlistrasse 66, 1200 Wien), uz prisustvo glumačke ekipe. Za premijeru ovog filma u Beču, posetioce Vesti-Online čekaju 5×2 besplatne ulaznice, a najbrži čitaoci “Vesti”, koji se jave putem mejla austrija@vesti.de mogu da osvoje po 2 karte za premijeru ovog filma!

Koliko se razlikuje publika u dijaspori od one u Srbiji, Crnoj Gori i na prostoru bivše Jugoslavije?
– Mnogo! Nisu naši zemljaci, koji žive i rade u inostranstvu, željni su domaćeg filma i pozorišnih predstava. Otvoreno ću reći o tome šta mislim – naša dijaspora prednost je oduvek davala gostovanjima pevača. Jer, mlađe generacije, deca i omladina, mahom ne govori maternji jezik, pa ne mogu da razumeju pozorišnu predstavu ili film. To je nešto što se ne može tek tako promeniti. Ima sve to veze i sa našim pesnicima, književnicima, glumcima, koji su ranije odlazili po inostranstvu, ali sada sve ređe.

Vi ste često kao glumac gostovali po dijaspori i imali ste uspeha…?
– Prvi put veliki proboj i pompu napravili smo Dara Džokić i ja sa komadom “Mješoviti brak”. Igrali smo pred prepunom salom, ulaznice su bile rasprodate, gostovali smo po nekoliko puta u istim gradovima. Sećam se da smo, recimo, prokrstarili celu Australiju. To je bila čista komedija, bez nacionalističkog prizvuka! Slično je bilo i sa “Prvom bračnom noći” opet ljubavnom komedijom, sa kojom sam obišao ceo svet. I film “Gorčilo” je lepa priča i sjajna komedija, sa kojom možemo da gostujemo širom sveta, ali potrebno je da neko povuče prvi korak.

Kakve uspomene nosite sa takvih gostovanja?
– Bilo je i smeha i suza na mojim gostovanjima u dijaspori. Na različitim destinacijama sretao sam drugare iz mladosti, našao sam i neke rođake, a sticao sam i nova prijateljstva, koja i danas negujem. Tako je u Sidneju porodica Maksimović, pa moj drug Igor Saveljić iz Beograda, koga znaju kao Igor Obrva, a u Australiji sam imao i jednu veliku ljubav.

Geometar u crnogorskom selu

Radnja filma “Gorčilo- jesi li došao da me vidiš” po tekstu Miodraga Mime Karadžića smeštena je u crnogorskom brdskom selu 1968. godine, koja je bila godina promena u bivšoj Jugoslaviji. U selo dolazi geometar Laza kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta, što dovodi do niza komičnih situacija sa meština. Uloge tumače Mima Karadžić, Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Mladen Nelević, Anita Mančić, Viktor Savić i drugi.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: