Potrošačka korpa u Crnoj Gori 800 evra

Ukupna vrednost minimalne potrošačke korpe u Crnoj Gori u martu je iznosila 804,80 evra, što je za 0,9 odsto više u odnosu na prethodni mesec.

Rast cena povrća, voća, odeće, obuće i mesa dovelo je do rasta mesečne inflacije koja je u martu ove godine iznosila jedan odsto. Na rast inflacije uticalo i poskupljenje goriva i maziva.

Od ukupne vrednosti minimalne potrošačke korpe u martu, na hranu i bezalkoholna pića odnosi se 256,50 evra, na neprehrambene proizvode i usluge 350,20 i na troškova stanovanja 198,10 evra.

RTV (Maja Tomić)

“Vrednost minimalne potrošačke korpe za hranu i bezalkoholna pića u martu, u odnosu na februar, zabeležila je rast od 1,4 odsto”, naveli su iz crnogorskog zavoda za statistiku, Monstat.

Kada je reč o vrednosti minimalne potročačke korpe za neprehrambene proizvode i usluge, ona je skočila za jedan odsto u poređenju sa prethodnim mesecom, dok je vrednost imputirane rente u odnosu na februar ostala nepromenjena.

“Ukupna vrednost minimalne potrošačke korpe u martu 2015. godine je, u odnosu na mart prošle godine, povećana je za 1,6 odsto, dok je u odnosu na decembar 2014. povećana za 1,1 odsto”, kazali su iz Monstata.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s