Crnogorska opozicija denuncira državu u inostranstvu

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas u parlamentu da ne poznaje primer kao što je opozicija u Crnoj Gori koja, kako je naveo, denuncira svoju državu na važnim adresama u Evropi i svetu i sumnjiči inostrane zvaničnike kad afirmišu njen napredak i o njoj daju pozitivne ocene.

Milo Đukanović

Đukanović je, u okviru takozvanog premijerskog sata u Skupštini, ocenio da je to posledica “moralnog i političkog posrnuća” opozicije i drugih kritičara u Crnoj Gori.

Odgovarajući na pitanje šefa Poslaničkog kluba vladajuće Demokratske partije socijalista Milutina Simovića koje su najvažnije poruke njegovog nedavnog susreta sa zvaničnicima EU i NATO, on je kazao da stavovi koje je čuo u Briselu potvrdjuju da je Crna Gora “nepovratno na stabilnom evropskom kursu”.

Prema njegovim rečima, “laskave ocene” koje je čuo od evropskih i NATO zvaničnika o Crnoj Gori, govore o tome da vlada i svi drugi akteri u evroatlantskom procesu “rade dobar posao”.

Kritičari vlasti, kako je Đukanović objasnio, kad već nisu uspeli da “denunciranjem svoje države” na važnim političkim adresama u Evropi i svetu postignu svoj cilj, sada kritikuju i najviše zvaničnike u Briselu, zbog pozitivnih ocena o stanju u Crnoj Gori.

– Ne znam za sličan primer u svetu – rekao je Đukanović.

On je preneo ocenu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da je Crna Gora “prvak u regionu” po tome koliko je posvećena evroatlantskim integracijama.

Stoltenberg je, takodje, kazao da je Crna Gora lider regionalne saradnje, a Severnoatlantski savet, čijoj je sednici prisustvovao i Đukanović, poručio je da je ta država prva u redu za članstvo u Alijansi.

Sve to, kako je Đukanović kazao, pojačava optimizam da će do kraja ove godine NATO doneti pozitivnu odluku o punopravnom članstvu Crne Gore.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: