FRONT KREĆE U PRIPREMU PROTESTA

Opozicioni Demokratski front (DF) kreće u kampanju po gradovima u Crnoj Gori kako bi u narednih mesec dana građanima predstavio ideju uličnih protesta koji bi trebalo da dovedu do formiranja prelazne vlade, odlučio je danas taj politički savez

Savez je na sednici glavnih odbora stranaka koje ga čine, održanoj u Podgorici, odlučio da krene u terensku kampanju kojom će građanima predstaviti svoje viđenje ekonomske, bezbednosne i političke situacije u državi, a sa ciljem organizovanja protesta, saopšteno je posle sednice stranaka koje čine Front.

Posle obilaska gradova rukovodstvo Fronta bi krajem maja trebalo da definiše datum početka protesta, saopšteno je iz te grupacije.

“Moramo diktatoru da stanemo na put. Blokira se vlada, blokira se skupština, blokira se Crna Gora”, poručio je jedan od čelnika Fronta Nebojša Medojević.

Njegov kolega iz saveza i lider NOVE Andrija Mandić saopštio je da DF ne želi vlast sa ulice, već “slobodu sa ulice i organizovanje slobodnih izbora.”

DF čine Pokret za promjene Nebojše Medojevića, Nova srpska demokratija (NOVA) Andrije Mandića, Demokratska narodna partija (DNP) Milana Kneževića i Radnička partija (RP) Janka Vučinića.

DF je najača opoziciona grupacija u crnogorskoj skupštini koja je međutim u poslednje vreme pretrpela potrese odlaskom lidera Miodraga Lekića i nekoliko istaknutih funkcionera.

Lekić i njegovi sledbenici bili su suzdržani u donosu na ideju uličnih protesta, a Front su napustili zbog razlika u organizaciji i određenim politikama tog saveza.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s