Lukšić tražio sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Crnogorski ministar spoljnih poslova Igor Lukšić izjavio je danas da je tražio sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog “curenja” u javnost diplomatskih depeša.

Lukšić je novinarima u Podgorici kazao da je naložio i diplomatskim predstavništvima Crne Gore u Vašingtonu i Berlinu, čije su depeše dospele u javnost, da kontaktiraju kolege u ministarstvima tih zemalja.
Podgorički dnevnik “Dan” objavio je početkom nedelje diplomatsku poštu ambasada Crne Gore u Berlinu i Vašingtonu koja je poslata posle nedavnih Lukšićevih poseta tim centrima.

Ministar spoljnih poslova ocenio je da “curenju” diplomatskih depeša ne treba davati značaj afere, jer u objavljenim dokumentima “nema ničeg spektakularno novog”.
Depeše su se odnosile na težnje Crne Gore ka clanstvu u NATO, što je bila dominantna tema razgovora Lukšića sa zvaničnicima u Vašingtonu i Briselu.
Ministar spoljnih poslova rekao je da je objavljivanje depeša u medijima “suprotno dobroj diplomatskoj praksi”, kao i da treba razmotriti mogućnosti na koji način dodatno intervenisati i popraviti sistem.
On je izrazio uverenje da curenje depeša neće negativno uticati na stav međunarodnih partnera u vezi s integracijama Crne Gore.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: