Noćni vukovi: Nastavljamo put, vaša rusofobija je opasna

Ruski motociklisti koji učestvuju u počasnoj manifestacionoj vožnju povodom obeležavanja 70. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom nastaviće svoj put do Berlina, uprkos odbijanju Poljske da im dozvoli ulazak u zemlju, najavio je vođa “Noćnih vukova”.

Aleksandar Zaldostanov, zvani Hirurg

Poljski graničari juče su zabranili ulazak u zemlju desetorici ruskih bajkera, koji su navodno bliski ruskom predsedniku Vladimiru Putinu navodeći da se njihova imena nalaze na listi osoba kojima je zabranjen ulazak u Šengen zonu.
“Mi smo loši, nas ne treba pustiti u Evropsku uniju”, rekao je lider “Noćnih vukova” Aleksandar Zaldostanov, zvani Hirurg, na konferenciji za novinare u Brestu u Belorusiji.

“Rusofobija se neće dobro završiti. Postaje apsurdna. Uoči Dana pobede, mi smo primorani da se krijemo, potajno obilazimo grobove naših predaka”, napomenuo je Zaldostanov.

Imamo šengenske vize…

Jučerašnji incident na belorusko-poljskoj granici, Zaldostanov je opisao kao jeftinu cirkusku predstavu neke provincijske trupe.
On je rekao da će bajkeri preneti poruku veterana Evropi za dva dana, ali je odbio da iznese detalje o tome.
“Ima na stotine ljudi koji žele da idu našom trasom i kažu, momci, završićemo je mi za vas. Ali mi želimo da to učine “Noćni vukovi” i oni će, kako je istakao, nastaviti put Berlina.

Njihova ruta prvobitno je zamišljena preko Minska, Bresta, Vroclava, Brna, Bratislave, Beča, Minhena i Praga.

Ruski ambasador u Varšavi Sergej Andrejev ranije danas je upozorio da će ova odluka Poljske negativno uticati na bilateralne odnose jer za nju nije bilo razloga.

“Noćni vukovi” u Belorusiji

“Sedamdeseta godišnjica Dana pobede i sve što je u vezi sa tim je za nas veoma osetljiva tema”, rekao je on za prvi kanal ruske televizije.
Nemačka je juče takođe poništila vize nekolicini motociklista.

Nakon glasina da je nekolicina bajkera rešila da promeni rutu i da do Nemačke stignu preko Finske, Švedske, Danske, finski graničari su na oprezu, prenosi agencija Sputnik.
Jedan od zvaničnika finske pogranične službe nije odbacio mogućnost da bi bajkeri mogli da dođu do finske granice, ali je dodao da će oni biti predmet uobičajene kontrole na graničnim prelazima.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: