Priča žene koja je bila seksualna robinja vojnicima: ‘Nakon prve godine postala sam stroj’

Oko subote u podne počeli bi se skupljati pred vratima i to bi trajalo do 20 sati.

Seksualna ropkinja, ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)

Mlade Korejke su tijekom Drugog svjetskog rata često odvođene u bordele japanske vojske pod izlikom da ih vode na rad u tvornicu. Kim bok-Dong jedna je od njih.
Korejka Kim Bok-dong danas ima 89 godina. Gotovo je u potpunosti slijepa i gluha, zdravlje je napušta, ne može više ni hodati bez tuđe pomoći, ali većinu svog života posvetila je traženju zadovoljštine za patnju koja joj je nanijeta.

Kim je imala 14 godina kad su 1940. godine u njeno selo stigli japanski vojnici. Rekli su joj kako nema izbora – da mora otići od kuće i početi raditi u tvornici. ‘Ako ne bismo otišli, smatrali bi nas izdajicama’, kaže Kim.

No, umjesto u tvornici, Kim je završila u bordelima japanske vojske diljem regije, piše CNN. Zajedno s još tridesetak žena bila je zaključana u sobici i prisiljavana raditi stvari koje nijedna tinejdžerka, nijedna žena nikada ne bi trebala napraviti.

‘Naš posao je bio ‘revitalizirati’ vojnike. Oko subote u podne počeli bi se skupljati pred vratima i to bi trajalo do 20 sati. Uvijek je bio dug red vojnika ispred vrata. U nedjelju bi sve počelo oko 8 ujutro i trajalo do 17. Nisam ih nikada uspjela izbrojati koliko ih je bilo’, kaže Kim.

Kaže kako je svakom vojniku u prosjeku trebalo oko 3 minute. ‘Kad bi završilo ne bih se mogla ustati. To je tako dugo trajalo, do kraja dana ne bih uopće osjećala donji dio tijela. Nakon prve godine postale smo strojevi’, prepričava Kim te dodaje kako bi je često vojnici tukli jer nije htjela biti submisivna.

Kim je članica nevladine udruge ‘Korejsko vijeće za žene u seksualnom ropstvu japanske vojske‘ koje se sve ove godine bori za ispriku zbog svega što su ona i žene poput nje doživljavale tijekom rata.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s